Gå til innhold
NITO Aust-Agder

Studenter og NITO Ung: Kurs i Retorikk - få bedre gjennomslag

Opplever du at det er vanskelig å ta ordet, eller at du ikke får fram det du egentlig vil si? Da kan Petter N.Toldnæs, kommunikasjonssjef i Stormberg, lære deg hva du skal gjøre for å bli mer bevisst og få økt gjennomslagskraft.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Snart er det muntlig presentasjon av bachelor- og masteroppgave, vi skal skrive jobbsøknader og intervjuer er rett rundt hjørnet.

 Å formidle og kommunisere godt er også svært relevant i nåværende og i kommende jobber der en typisk ingeniør eller teknolog har en lederrolle i forbindelse med prosjekter.

Petter N. Toldnæs vil snakke om:

  • forberedelser og argumentasjon
  • disposisjon og språk
  • analyse
  • appell, tillit og kroppsspråk
  • hvordan få bedre selvtillit og tyngde både som taler, debattant og forhandler

 

Informasjon og spørsmål

  • Arrangør for kuset er NITO Studentene på UiA Campus Grimstad.
  • Vi inviterer studenter og NITO-medlemmer opp til 35 år (NITO Ung).
  • Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt med lokallagsmedlem Rikke Bækken på

Foredragsholder Petter N. Toldnæs er kommunikasjonssjef i Stormberg. Han har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i en årrekke, og har i tillegg lang fartstid fra både Kommunikasjons-foreningen og som Venstre-politiker.  

Petter har vært foreleser i medietrening og kommunikasjon på Universitetet i Agder, og han har jobbet med mange offentlige og private virksomheter både regionalt og nasjonalt.

Hva er retorikk?

Retorikk handler om hvordan mennesker overbeviser hverandre. To grunnleggende innsikter er: For å overbevise andre må vi selv virke tillitvekkende og argumentene våre fornuftige, og det vi sier må vekke følelser i tilhørerne.

En retorisk tekst blir framført i spesielle situasjoner og for mennesker vi ikke kjenner. Eksempler er politiske taler, jobbintervju og elevpresentasjoner eller eksamenssituasjoner.