Gå til innhold
NITO Sør-Trøndelag

Pensjonist: Julemarked i Celle

Tyskland og julemarkeder er en like naturlig kombinasjon som nissen og julaften. Fra slutten av november spres duften av gløgg og brente mandler med vinden, og vakre lys pryder gater og torg. Bli med på tur til den vakre bindingsverkbyen Celle og få en helt spesiell førjulsstemning!

Påmelding til Steinar Øien på tel:416 21 662 /

Julemarked i Tyskland

Bli med oss til en av Tysklands vakreste byer

Vi ankommer den vakre bindingsverkbyen Celle og etablerer oss på byens beste hotell, Inter City Hotel som ligger like ved julemarkedet. Gatene er bilfrie i den gamle bydelen som hvert år på denne tiden pyntes til jul. Blant bodene finnes et rikt utvalg av kunsthåndverk av alle slag, sammen med varm og kald drikke. Ingen behøver å sulte da tilbudet av alle slags tyske pølser og annet godt er lett tilgjengelig.

Over 500 bindingsverkshus, flere fra 1500-1600 tallet utgjør selve «kjernen» i byen. Byen har vært utrolig heldig gjennom historien og har aldri blitt vesentlig skadet i hverken 30 års-krigen, eller første og annen verdenskrig.

Vi kjører fra Brekstad tidlig på morgenen og bruker DFDS Seaways fra Oslo til København. Turen tilbake til Oslo går med Color Lines cruiseferger.

Program

  • Tirsdag 5. desember: Avreise fra Brekstad kl.04:30. Påstigning underveis og etter avtale til Rørvik. Vi kjører via Trondheim jernbanestasjon spor 12 med avgang kl.07:00.  Pause på Alvdal med mulighet for kjøp av frokost. Fra Oslo med DFDS Seaways kl.16:30.
  • Onsdag 6. desember: Frokost før ankomst til København kl.09:45. To timers kjøring til Rødbyhavn hvor det er en times fergetur til øya Putgarden i Tyskland. 3-4 timer senere ankommer vi Celle og Inter City Hotel som ligger kort vei fra julemarkedet. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon.
  • Torsdag 7. desember: Frokost på hotellet før dagen brukes til opplevelser på julemarkedet. Felles middag på Ratskeller like i nærheten av hotellet.
  • Fredag 8. desember: Frokost på hotellet og avreise til Kiel. Color Lines cruiseferge legger fra kai kl.14:00 med kurs for Oslo. Mange restauranter og forskjellig underholdning om bord.
  • Lørdag 9. desember: Frokost før turen går nordover, denne gang gjennom Gudbrandsdalen. Flere pauser underveis, deriblant en lengre stopp på Dombås. Tilbake til Trondheim omtrent kl.19:00.