Gå til innhold
NITO Sør-Trøndelag

Pensjonist: Spatur til Estland

Bli med NITO Pensjonistene på en 11-dagers spatur til Pärnu - Estlands sommerhovedstad.

Påmelding til Grandes Turbusser, mobil: 911 65 922, eller til Knut Grønningen, mobil: 902 06 050.

Spa-opphold. Foto: pixabay.com

I gamle dager ble det brukt kilder med varmt eller mineralvann som spa. Vann ble brukt som kilde til velvære og god helse. Spa er en forkortelse fra latinske «Sanus Per Aqua», som betyr «Helse gjennom vann». 

Pärnu - Estlands sommerhovedstad

Pärnus rykte som kursted går tilbake til 1800-tallet, da det var moderne å tilbringe en del av sommeren ved havet. I begynnelsen av 1900-tallet var Pärnu etablert som kursted, med gjester fra hele Europa. På 30-tallet var Pärnu det første utenlandske feriemålet for mange skandinaver. Den tredje bølgen Spa-gjester har kommet til Pärnu etter at Estland  ble selvstendig i 1991. De eldre spaavdelinger ble renovert for å ta imot dagens gjester, og nyere steder har tilkommet.

Program

Lørdag 26. august:
Avreise fra Trondheim Sentralstasjon kl.10.00.  Vi kjører til Sundsvall hvor vi overnatter. Det blir flere stopp underveis, blant annet i Krokom hvor det blir anledning til å kjøpe lunsj.  Felles middag om kvelden, inkludert i prisen.     

Søndag 27. august:
Frokost på hotellet før vi samles i bussen og kjører til Stockholm.Vi kjører strake veien og stopper for kjøp av lunsj eller annet på Tønnebro ved E4. Vi vil ankomme havnen i god tid før fergeavgng. Dans og underholdning om bord og flere restauranter for de som vil kjøpe mat.

Mandag 28. august:
Frokost om bord før ankomst Tallinn kl. 10:00 Ca.2 timers reisetil Pärnu. Innsjekking på SPA-Tervis hotell og lunsj, omvisning, samt legekonsultasjon . Felles middag om kvelden

Tirsdag 29. august - lørdag 2 september:
5 dager med behandlinger, samt frokost, lunsj og middag.     

Søndag 3 september:
Etter frokost kl. 10. 00, bussavgang til Tallinn. Vi ankommer Tallinn ca. kl. 12.00. Tid på egen hånd til shopping og vandring i gamlebyen. Vi sjekker inn på Tallink Silja Lines kl. 16.00. Båtavgang fra Tallinn til Stockholm kl. 18.00.  Her er det muligheter for kjøp av mat, taxfree samt underholdning.

Mandag 4. september:
Frokost før ankomst til Stockholm kl. 10.00. Bussreise tilbake til Norge med overnatting i Østersund. Felles middag inkludert.

Tirsdag 5 september:
Avreise fra Østersund etter en god hotellfrokost. Litt «harryhandel» på turen tilbake til Trondheim.

Turfakta

Reise med moderne turbuss tur/retur. 2 overnattinger på vei til fra Stockholm, inkludert middag og frokost. 2 netter på Tallink-Siljas ferge mellom Stockholm og Tallinn i 2-sengs lugarer, samt frokost om bord. 6 netter og helpensjon på Spa-Tervis Hotel Pernu.***. Inntil 3 behandlinger pr.dag. Legekonsultasjon.

PRAKTISK INFORMASJON FØR TUREN

HELSEKORT: Estland er medlem av EU, og i disse landene er det en fordel å ha et såkalt helsekort. Skulle man bli syk eller skadet på reisen dekker normalt reiseforsikring alle utgifter i slike tilfeller. Men man må på samme måte som i Norge betale egenandeler ved legebesøk osv. Har man dette helsekortet er man sikret å få betale satsene som gjelder i det enkelte land for egenandeler, i motsatt fall kan man bl.a. risikere å måtte betale et høyere beløp som man ikke får tilbakebetalt av trygdeetaten i Norge. Ta kontakt med trygdekontoret.  

REISEFORSIKRING: Sjekk med ditt forsikringsselskap om du har reiseforsikring med avbestillingsforsikring. Husk gyldig pass.