Gå til innhold
NITO Vest-Agder

Pensjonister: Bedriftsbesøk til Elkem Solar

Bli med og hør Elkem Solars verksdirektør Geir Ausland fortelle om bedriften. Vi tar også en runde på anlegget.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

 

 


Program

Kl. 11:30 Oppmøte ved vakta på Fiskaa.
Kl. 12.00 Verksdirektøren forteller oss om bedriften. Etter orienteringen blir vi tatt med på en runde rundt i anlegget.

Det blir lettere servering.

Ca 16:00 Avslutning

Om Elkem Solar

Elkem er et av verdens ledende selskaper innen miljøansvarlig produksjon av metaller og materialer. De viktigste produktene er silisium, silikon, ferrosilisium, støpelegeringer, karbonmaterialer og microsilica. Elkem har fire forretningsområder og består av tilsammen 6200 ansatte.

Elkem Solar har utviklet en energieffektiv metallurgisk prosess til produksjon av superrent silisium til solcelleindustrien. Elkem Solar Silicon® (ESS®) produseres ved Fiskaa i Kristiansand. Verket har en årlig kapasitet på 6 000 tonn.

Produksjonen av ESS® krever om lag 25 prosent av energien som forbrukes i tradisjonell silisiumproduksjon (Siemens). Prosessen har det laveste CO2-fotavtrykket av alle teknologier som benyttes i produksjonen av solcellesilisium.

 

Elkems historie

Elkems historie startet i 1904, da industrigründeren Sam Eyde (1866–1940) etablerte Det Norske Aktieselskap for Elektrokemisk Industri (Elektrokemisk). Målet var å skape ny norsk virksomhet basert på norske naturressurser.

I 2014 var det 110 år siden Sam Eyde, Knut Tillberg og Wallenberg-brødrene møttes i Stockholm for å etablere et selskap som ifølge grunnleggerne skulle bli et stort industriselskap med et internasjonalt perspektiv.

I løpet av disse 110 årene har Elkem bidratt til mange banebrytende fremskritt innen den metallurgiske industrien som har ført til vekst og utvikling for selskapets interessenter.

Praktisk informasjon

  • Vi har grunnet begrensninger ved stor interesse på antall deltakere, "først til mølla-prinsippet" ved påmelding.
  • For parkering er det en stor parkeringsplass like ved bedriften.
  • Oppmøte ved vakta på Fiskaa.
  • NITO-pensjonistene i Aust-Agder er også blitt invitert til vårt bedriftsbesøk, og melder seg på via påmeldingsknappen.

Kontakt for spørsmål

Bjørn Johan Andersen, medlem i pensjonistutvalget
E-post:
Mobil: 90578798

Om oss

Pensjonistgruppen er et nettverk for alle medlemmer i NITO Vest-Agder som har status som uføre-, tidlig- eller alderspensjonister. I regi av pensjonistgruppen arrangeres det temamøter og befaringer med faglige og sosiale perspektiver. Virksomheten inngår i avdelingens faglige aktiviteter, og skal bidra til å nå mål som er fastsatt innenfor NITOs strategier.

Organisering

Pensjonistgruppen defineres som en lokal fag- og interessegruppe med hjemmel i vedtekter for NITOs avdelinger. Avdelingsstyret oppnevner innen utgangen av februar hvert år et arbeidsutvalg for pensjonistgruppen. Arbeidsutvalget betegnes Pensjonistutvalget NITO Vest-Agder, og skal bestå av inntil 5 personer, herav leder, nestleder og styremedlemmer.

Pensjonistutvalgets hovedoppgave er å planlegge og gjennomføre attraktive aktiviteter for en blandet medlemsgruppe. Det oppfordres fra avdelingsstyret ved enkelte arrangementer også å åpne aktivitetene opp for øvrige NITO-medlemmer.