Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Ikke kast mat!

Kaster du mye mat som burde vært spist? Da er du dessverre ikke alene. Hvis vi alle gjør en innsats, kan vi nå målet om å halvere det totale matsvinnet, både for næring og husholdning, i Norge innen 2030. Vi håper du melder deg på for gode matreddertips.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 
* Påkrevd felt

Matsvinn er all mat vi kaster som burde vært spist før den ble dårlig eller som ikke er helt fersk lenger. Dette kan være brød fra i går, bananer som bare er brune utenpå eller tomater som er for bløte for salaten, men gode i en pastasaus.

Kartlegging viser at vi kaster minimum 400.000 tonn mat i Norge. Dette inkluderer ikke matsvinn fra landbruket og sjømatindustrien. Matbransjen står for ca. 40 prosent, mens det er forbrukerne som kaster mest, hver 10. handlepose, tilsvarende 40,3 kilo per person. Både av hensyn til økonomi, miljø, og ressursutnyttelse er det viktig å få redusert dette matsvinnet.

Matvett.no er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter og forskningsmiljøer. Meld deg på og få smarte tips for mindre matavfall. 

De neste kurs og arrangementer

Utvalgte arrangementer med utgangspunkt i NITO Oslo og Akershus (men åpent for alle NITO-medlemmer)