Gå til innhold
Pollition, image by pixabay.com/users/giogio55
< Kurs og arrangementer

Nasjonal ryddedugnad - Strandryddeuka

Hold Norge Rent inviterer til nasjonal strandryddeuke - Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å delta på dugnaden!

Ingen påmelding - du velger selv hvor og når du vil bidra

Strandryddeuka er en nasjonal ryddedugnad som i år går fra 11. – 19. september. Målet er å engasjere frivillige til å bli med og rydde naturen for søppel.
Det startet med en den store Strandryddedagen i 2011, men interessen ble så stor at ryddedagen har utviklet seg til å bli et ukelangt arrangement hver høst.

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også!

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt

Selv små aksjoner bidrar til opprydning. Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, surfere, og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Man trenger kun hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel.

Vi oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet hele uka. Du velger selv hvor og hvilke dager du ønsker å rydde.

Innlevering av avfall 

Ryddenorge.no kan du finne aksjonen "Nasjonal ryddedugnad i Troms", og se aksjonskode for innlevering av avfall i ditt område.

NITO Troms oppfordrer medlemmer som er ute og rydder, alene eller sammen med familie/venner, til å . Kanskje dukker det opp en overraskelse i postkassa til de som har bidratt!

- Ikke en dag for seint har verden oppdaga at plast er et enormt miljøproblem. Hjerteskjærende bilder av fugler, fisk og dyr i havet som vikles i plast, spiser plast, dør av plast har gjort enormt inntrykk. Nå må vi rydde opp etter oss, sier Trond Markussen, president i NITO.

Ingeniører har løsningen

Presiden i NITO, Trond Markussen, er bekymra for den enorme mengden plast og søppel i naturen, men har tro på at innovasjon vil bidra til mer bærekraftig materialbruk.
- Vi må redusere bruken av plast. Men det er viktig er at vi finner bærekraftige alternativer, mange av plastproduktene vi i dag bruker er jo nyttige og til dels nødvendige. Her har jeg tro på ingeniørene.