Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Oktoberkonferansen 2023 - kunstig intelligens

NITO Midt inviterer til samfunnspolitisk konferanse hvor vi ser nærmere på algoritmene bak dine eksisterende og fremtidige arbeidsverktøy.

Konferansen er dessverre fulltegnet

Hjelp! Kan jeg få snakke med et "ekte menneske"?

Til tross for irritasjonen du kjenner på når en chatbot ikke forstår hva du spør om er kunstig intelligens (KI) kommet for å bli. Den teknologiske utviklingen går ekstremt fort, og langt fortere enn lovgivere og regulatoriske myndigheter evner å henge med på. Hvilke rammer bør lede KI-design og bruk, og hvordan kan ingeniører og teknologer sikre at det gagner samfunnet som helhet?

Bli med på årets Oktoberkonferanse og møt selskaper som deler sine erfaringer om hvordan de har utnyttet kunstig intelligens til ulike utfordringer. Du vil og høre fra ledende eksperter hva det egentlig vil si å lære fra data og hvordan vi best kan pakke ut den sorte boksen som er KI. 

Du møter blant annet:

Inga Strümke

Førsteamanuensis og forsker innen kunstig intelligens ved Norwegian Open AI Lab på NTNU. Boken hennes "Maskiner som tenker" kom ut våren 2023 og ble en umiddelbar nasjonal bestselger. Inga har jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens i 2021.

Dag Olav Hessen

professor i biologi ved Universitetet i Oslo med økologi og evolusjon som spesialfelt og leder av forskningssenteret CBA (Senter for biogeokjemi i antropocen). Dag Olav har skrevet en lang rekke internasjonale fagartikler og populærfaglige bøker. Han har også lang medierfaring fra TV og radio, og holder årlig en rekke foredrag om klima, miljø og koblingen mellom menneske og natur. 

Keith Downing

professor ved Institutt for datateknikk og informasjonsvigtenskap ved NTNU og forsker innen kunstig intelligens og Artificial Life (ALife). Keith har en unik formidlidlingsevne og forskning på hva som gjør oss intelligente er et særlig interessefelt for ham. Keith underviser flere fag ved NTNU innen kunstig intelligens og har blant annet skrevet boken "Intelligence Emerging". 

Program

Fredag 29. september

Kl. 16.30 Oppmøte og registrering

Kl. 17.00 Velkommen til Oktoberkonferansen 2023

Kl. 17.15 "Artificial Intelligence and Extended Reality" ved Dr. Gabriel Kapellmann, Breach AS

Kl. 18.00 "Naturens ingeniørkunst" - sofaprat med:

 • Keith Downing, professor i kunstig intelligens ved NTNU 
 • Dag Olav Hessen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo

Kl. 19.30 Avslutning dag 1

Kl. 20.00 Middag i hotellets restaurant

Lørdag 30. september 

Kl. 09.00 Oppstart dag 2

Kl. 09.05  "Det kuleste fra Camp AI"  ved Inga Strümke

Kl. 10.00 Åpning av showroom i Lille sal. Her vil du blant annet møte:

 • Breach AS
 • Boksignering med Inga Strümke
 • Cogito NTNU
 • Ascend NTNU
 • Kodeklubben Stjørdal
 • Nordea
 • Tryg 

Kl. 11.00 Innlegg og åpen debatt med Inga Strümke

Kl. 11.30 "Kunstig intelligens og patologi"  med Camilla Jøsok Nybø, Overlege, Helse Møre og Romsdal HF

Kl. 12.10 "Avansert maskinlæring og brannteknisk kompetanse" ved senioringeniør Robert Harley Mostad, RISE Fire Research AS

Kl. 12.50 Avslutning 

Kl. 13.00 Lunsj og hjemreise  

Praktisk informasjon

 • Konferansen er gratis for NITOs medlemmer i Midt-Norge. 
 • Du som deltaker må dekke reiseutgifter selv. 
 • Gi beskjed om eventuelle allergier eller andre mathensyn ved påmelding.
 • Det er satt av et begrenset antall rom for tilreisende til denne konferansen. Kryss av i påmeldingen dersom du har behov for overnatting. "Førstemann til mølla"-prinsippet gjelder.

Lurer du på hvordan kunstig intelligens kan påvirke hverdagen og jobben din? "Elements of AI" er et gratis nettkurs utviklet av Reaktor, Helsingfors Universitet og Feed. NTNU tilbyr kurset på norsk her: Elements of AI 

Andre aktuelle arrangementer

NTNU Gløshaugen, Trondheim, 10. oktober 2023