Gå til innhold
FAG – KURS OG KONFERANSER

Solibri Model Checker Basis

Solibri Model Checker Basis er et basiskurs i Solibri Model Checker. Kurset gir grunnleggende forutsetninger for å arbeide med en 3D-informasjonsmodell i IFC-formatet i Solibri Model Checker.

Påmelding gjennom NTI CAD Center

Meld deg på hos NTI CAD Center

NITO medlemmer oppnår ca. 20% rabatt på ordinær kurspris. Husk å oppgi ditt medlemsnummer når du melder deg på.

Solibri Model Checker Basis

Gjennom import av en eller flere IFC-filer skaper du din egen 3D-informasjonsmodell.

I Solibri Model Checker er det mulig å analysere modellen gjennom oppsetning av visualiseringen, navigering, håndtering av objekter, innsette målsetning, legge inn snitt og finne informasjon på objektene.

I en mer avansert analyseform kan modellen kontrolleres for feil gjennom bruk av forutdefinerte regelsett. Resultatene fra analysen tolkes, og innsatsområdene isoleres blant annet ved dannelse av slideshows.

Informasjon – som f.eks. mengder – kan trekkes ut. Disse organiseres, visualiseres og rapporteres ved uttrekk av rapport.

Les mer om Solibri her

Hovedpunkter

  • De forskjellige Solibri-produktene
  • Import av IFC-modell og kombinering av flere regelsett
  • Kontroll av modellen, herunder analyse av resultat, generering av slideshow og uttrekk av rapport
  • Uttrekk av mengder med rapporter

Målsetning

Etter kurset kan kursdeltakeren håndtere IFC-modeller i Solibri Model Checker, navigere i modellen, lage snitt og Selection Sets. Kursdeltakeren får kjennskap til regler og kan bruke forutdefinerede regelsett til kontroll av BIM-modellen. Deltakeren kan trekke ut infor­masjon og mengder på bakgrunn av eksis­terende templates. På bakgrunn av kontroller og mengdeuttrekk lages det rapporter i Excel.

Forutsetninger

Kjennskap til Microsoft Windows på brukernivå og gjerne erfaring fra CAD-verdenen. Da IFC-formatet og BIM er sentrale begreper på kurset, er kjennskap til disse områdene en fordel.

Flere aktuelle kurs innen tegning og konstruksjon

Kurset arrangeres av NTI CAD Center.

Kurs hos NTI CAD Center omfatter alltid:

  • Egen kurs-PC til rådighet under kurset
  • Forfriskninger og lunsj
  • Kursmateriell
  • Notatblokk og penn
  • Kursbevis

Medlemsprisen gjelder kun kursene oppført på nito.no. Medlemmer i FBA oppnår den samme prisen om dette oppgis ved påmelding.