Gå til innhold
Kunstig intelligens og etikk - debatt og refleksjon
< Kurs og arrangementer

Kunstig intelligens og etiske dilemmaer

Kunstig Intelligens har vært en del av vår popkultur og teknologisk utvikling siden tidlig på 50-tallet. I begynnelsen var det bare en fantasi; en løs idé som vi kunne fundere på. Men hva nå?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Aktiviteter

torsdag 23.01.2020 18:00-20:00

Feltet er påkrevd

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

Nå begynner vi å nærme oss en praktisk implementering i vår hverdag. Programvarene kommer til å bli langt mer avansert. Bli med å diskuter applikasjoner som eksisterer og som samfunnet jobber med.  

  • Hva betyr dette for oss, og er det bare positivt?  
  • Hva er etikken rundt kunstig Intelligens? 
  • Hvordan sikre vi at de etiske utfordringer som selv mennesker sliter med skal ivaretas? 

Om deltakelse:

Arrangementet er åpent for alle under 36 år (også ikke-medlemmer), men obs vi har først til mølla-prinsippet med plass til 20 deltakere.  
Møtet er flyttet fra Håndtverkeren i sentrum til Kjøita 17, Kristiansand.

Foreleser 

Einar Duenger Bøhn (f.1977) vokste opp i Vormsund i Nes på Romerike. Han studerte psykologi og filosofi ved Universitetet i Oslo før han tok sin doktorgrad ved Universitetet i Massachusetts Amherst i USA. Han er i dag professor i filosofi ved Universitetet i Agder. 

- Blant egne medlemmer ute i virksomhetene hører vi at etikk rett og slett ikke står på dagsorden, selv om det dreier seg om anskaffelser der kunstig intelligens er sentralt. Jeg er opptatt av at vi får verktøy som tilrettelegger for etisk debatt, spørsmål og beslutningstaking gjennom hele designprosessen. 
President Trond Markussen i innlegg i Dagsavisen 3. desember  

Kunstig intelligens:  

Kunstig intelligens, eller Artificial Intelligence (AI) på engelsk, er en konstellasjon av teknologier som lar smarte maskiner utvide menneskelige evner ved å sanse, forstå, handle og lære – slik at mennesker kan oppnå langt mer. Disse teknologiene inkluderer naturlig språkprosessering, intelligente agenter, datasyn, maskinlæring, ekspertsystemer, selvkjørende biler, chatteroboter og stemmegjenkjennelse. 

Kontaktperson NITO Ung

Malini Espeland 
E-post:
Mobil: 46807112 

Flere arrangementer i Agder