Gå til innhold
Programmeringskurs Python - NITO - Øystein Grøndahl
< Kurs og arrangementer

Python - innføring i programmering

Alt er kodet. Det er nyttig å kunne programmere selv. Vil du vite hvorfor og hvordan? Nå kan du lære av den beste, møt Øystein Grøndahl.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

På NITOs Pythonkurs gir Øystein Grøndahl innføring i grunnprinsippene for programmering, og hvordan datamaskiner løser problemer. Du lærer om de mest grunnleggende elementene i programmeringsspråket Python. Her får du innføring i blant annet plotting, et svært nyttig hjelpemiddel i prosjektarbeid.

Kurssted: Becker auditorium

Tema:

 • flytskjemaer/pseudocode,
 • løkker (for-loops, while-loops)
 • betingede valg (if-else-strukturer)
 • funksjoner, variabler
 • strenger (strings)
 • lister, logiske operatorer (and, or, not)
 • matematiske operatorer og metoder og plotting av grafer.

Vi diskuterer feilsøking og gir tips på hvordan du kan finne gode ressurser på nett. Du får forståelse for programmering og bruk av de ulike verktøyene. Det blir øvingsoppgaver og praktiske eksempler.

Anbefalt forkunnskap:

Kurset er ment for nybegynnere, men er også nyttig for deg som har noe erfaring fra før. Kan du en del fra før, vil du få mer solid forståelse for konseptene du tidligere har vært innom, og i tillegg lære mer enn det som inngår i vanlig programmeringsundervisning.

 • Du må kunne engelsk på et ok nivå.
 • Du bør ha god matematikkforståelse (helst bestått matematikk 1T eller vanskeligere i videregående skole).
 • Du bør ha grunnleggende dataforståelse: kunne bruke internett, laste ned filer, installere programmer, finne fram i mappestruktur og flytte filer.

Praktisk informasjon

 • Ta med egen bærbar datamaskin med ekstern mus, lader, penn og papir.
 • Kurset varer over mange timer, ta gjerne med matpakke.
 • Vi bruker kursmateriale som ligger på en nett-tjeneste, alt man trenger er tilgang til Internett, en nettleser og en Microsoft-konto. Om du ikke har dette er det gratis å opprette, du trenger bare en epost-adresse. Prøv «Sign in» øverst til høyre på denne siden: https://notebooks.azure.com/

Kursholder: Øystein Grøndahl - Foto Kristoffer Moene RødKursholder Øystein Grøndahl

Har omtrent 540 studiepoeng innenfor alt fra programmering, matematikk og fysikk til japansk bildekunst og vitenskapen bak glede.

Han har også undervist i matematikk og fysikk i høyere utdanning i 10 år, og holdt kurs ved nesten alle høgskolene og universitetene i Norge. Hans teknikker for å lære bort er bygd på egne og andres erfaringer. 

NITO Studentene er studentorganisasjonen for master- og bachelorstudenter innen ingeniør- og teknologifag. Vi er representert på 23 studiesteder over hele landet, herunder på Kongsberg der vi har et aktivt lokallag.

I løpet av året tilrettelegger vi en rekke aktiviteter og tilbud for medlemmene våre. Kontakt lokallagsstyret om du har innspill eller spørsmål.

Er du ikke medlem? Sjekk medlemsfordelene - og meld deg inn med det samme.

Bli studentmedlem i NITO

Medlemskapet koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå

Andre arrangementer for studenter og unge medlemmer i Buskerud