Gå til innhold
Mann skriver matematikkregnestykker på tavle. Illustrasjonsfoto: GettyImages
< Kurs og arrangementer

LaTeX kurs

Skal du skrive en artikkel eller en oppgavebesvarelse som skal inneholde mye matematikk, eller som du ønsker at skal ha et vitenskapelig preg? LaTeX kan være riktig løsning for deg.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

LaTeX løser mange problemer som kan oppstå når man skal skrive avansert matematikk, eller skal skrive en lang tekst med mange figurer, tabeller og referanser som kan skape hodebry å holde kontroll på.

Det kan være en utfordring å gå fra vanlige tekstbehandlingsprogrammer til å skrive etter LaTeX sitt system. Dette kurset er laget for å få deg raskt til et nivå der du har mulighet til å skrive i LaTeX og finne løsninger på egenhånd. 

Du vil få en forklaring av syntaksen til LaTex, og få en gjennomgang der vi skriver en enkel eksempelfil som inneholder de fleste av de nyttigste pakkene og funksjonene du kommer til å bruke i LaTeX. 

Gjør det enklere for deg å bruke LaTex 

Innholdet er bygget opp for å få brukerne raskt i gang med å bruke LaTeX. Kurset går derfor gjennom de mest brukte funksjonene i LaTeX, og forklarer de viktigste begrepene og sammenhengene.

  • Innføring i LaTeX – Hva er LaTeX?
  • Mappestruktur  
  • Generell LaTeX-syntaks  
  • Bruk av pakkene: Babel, Inputenc, Amsmath, Natbib og GraphicX  
  • Bruk av miljøer og flytstrukturer 
  • Matematisk syntaks i LaTeX  
  • Å sette inn bilder og tabeller i LaTeX

Etter kurset vil det bli sendt ut en LaTeX-fil som inneholder det meste av innholdet i kurset med eksempler og forklaringer. 

Forkunnskaper

Enkle generelle dataferdigheter, men ellers ingen forkunnskaper om hvordan LaTeX brukes. 

Kursholder

Espen Tveitevåg

Espen Tveitevåg.JPG

Espen Tveitevåg er innehaver av TVEKON, og jobber som profesjonell kursholder innenfor realfag og informasjonsteknologi.

Han er utdannet automasjonsingeniør, i tillegg til å ha utdannelse innenfor økonomi, matematikk, didaktikk og pedagogikk.

Han har bred kompetanse innenfor de mest brukte dataverktøyene. Alle kursene til Tveitevåg er lagt opp på en praktisk måte, slik at kursdeltakerne kan ta aktivt del i det som skjer underveis i kurset.

 

Praktisk informasjon

På kurset vil vi bruke Overleaf til å skrive i LaTeX. Overleaf er en plattform som gjør det mulig å skrive i LaTeX gjennom nettleseren din. Plattformen er anerkjent og er i bruk av mange universiteter i store deler av verden. Det anbefales at alle deltakerne har med seg egen PC på kurset, og har laget seg konto på Overleaf på forhånd. 

Lenke til kurset vil bli tilsendt i forkant.

Bli studentmedlem i NITO

Medlemskapet koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå