Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Nybegynnerkurs i LaTeX

Skal du skrive Masteroppgave i år eller rapport til semesteroppgave? Har du irritert deg over at bilder/tabeller du har plassert i Word hopper opp og ned i dokumentet, og at det er et herk å taste inn matematiske formler inn på Word?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

NITO inviterer til et digitalt kurs som er laget for å få deg raskt til et nivå der du har mulighet til å skrive i LaTeX, og finne løsninger på egenhånd.

Hva er LaTeX?

LaTeX er et tekstbehandlingsverktøy og er flittig brukt i forbindelse med masteroppgaver ved NMBU og andre universiteter/høyskoler. LaTeX baserer seg på at forfatteren av et dokument kun skal være forfatter av dokumentet og slippe å bry seg om utforming og hvordan ting ser ut.

Programmet oppretter automatisk innholdsfortegnelser, lister med tabeller og figurer, inkludering av bilder, referanse, sideoppsett mm. Det gir dermed dokumentet et profesjonelt preg, og gjør at du kan konsentrere deg mer om innholdet. PDF-filene dine kommer til å se helt fantastiske ut! Dessuten er LaTeX gratis!

Om kurset

Kurset varer i tre timer (3x50min). På kurset vil du lære deg å lage dokumenter i LaTeX, og få en forståelse for hva LaTeX brukes til. Kurset vil ta for seg følgende temaer:

 • Hva er LaTeX? Hva er Overleaf?
 • Ditt første LaTeX-dokument
 • Syntaks i LaTeX
 • Viktige matematiske symboler i LaTeX
 • Hvordan sette inn bilder i LaTeX
 • Hvordan lage og sette inn tabeller i LaTeX

Kursholder er Espen Tveitevåg som er automasjonsingeniør, og i tillegg har utdannelse innen matematikk og pedagogikk.

Praktisk

 • Kurset er for nybegynnere og krever bare enkle generelle dataferdigheter, men ellers ingen forkunnskaper om hva LaTeX er eller hvordan LaTeX brukes.
 • På kurset vil vi bruke Overleaf til å skrive i LaTeX. Det forutsettes at alle deltakerne har laget seg konto på Overleaf på forhånd slik at vi kan bruke tiden vi har til disposisjon til å lære mest mulig om LaTeX.

  Overleaf er en platform som gjør det mulig å skrive i LaTeX gjennom nettleseren din. Plattformen er anerkjent og er i bruk av mange universiteter i store deler av verden.

 • Etter kurset vil deltagerne få tilsendt en LaTeX-fil som inneholder det meste av innholdet i kurset med eksempler og forklaringer.
 • Deltagerne kan også få utstedt en attest fra NITO, om dette er ønskelig. Spørsmål sendes til nitostudentene@nmbu.no eller på DM på Facebook.

Trykk «Skal» på Facebook-arrangementet for å få med deg oppdateringer og endringer: Nybegynnerkurs i LaTeX

Kursholder/foredragsholder Espen Tveitevåg

Espen Tveitevåg.JPGEspen Tveitevåg er innehaver av TVEKON, og jobber som profesjonell kursholder innenfor realfag og informasjonsteknologi. Han er utdannet automasjonsingeniør, i tillegg til å ha utdannelse innenfor økonomi, matematikk, didaktikk og pedagogikk. Han har bred kompetanse innenfor de mest brukte dataverktøyene.

Alle kursene til Tveitevåg er lagt opp på en praktisk måte, slik at kursdeltakerne kan ta aktivt del i det som skjer underveis i kurset.

BLI STUDENTMEDLEM I NITO

Studentmedlemskapet i NITO koster et engangsbeløp på kun 350,- og varer for resten av studieperioden.

Meld deg inn ved å sende SMS «NITO (mellomrom) din e-post» til 2160.

Du belastes 350,- på telefonregningen din og forblir medlem så lenge du studerer. Studentmedlemskapet i NITO gir deg mange fordeler. Les mer her: www.nito.no/student

Arrangementer for studentmedlemmer i NITO