Gå til innhold
NITO Aust-Agder

Studenter: MATLAB-kurs del 1

Millioner av ingeniører bruker MATLAB til å analysere og designe produktene som transformerer vår verden. Vil du bli en av dem?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Dette kurset er for deg som har lite til ingen erfaring i MATLAB, men ønsker å lære mer om omfanget til programvaren eller føler at du trenger en oppfrisker i grunnleggende funksjonalitet.

Kurset vil være på introduksjonsnivå og fokusere på MATLABs grunnleggende systemer, samt mulighetene programvarene gir deg som ingeniør og ingeniørstudent. Vår foredragsholder er Andreas Fjetland.

På kurset vil vi gå gjennom:

  • Demonstrasjoner av bruksområder for MATLAB
  • Introduksjon til bruker
  • Interface i MATLAB
  • MATLAB som kalkulator
  • Plot Script

For best utbytte av kurset er det sterkt anbefalt å ta med egen pc med Matlab installert!

MATLAB er å finne i aktive sikkerhetssystemer på bilen din, romfart, medisinske systemer, smartstrøm systemer og LTE mobilnettverk. Det brukes til maskinlæring, signalprosessering, bildeprosessering, computer vision, kommunikasjon, beregningsorientert finans, control design, robotics, og mye mer!

For deg som student kan MATLAB bli ditt beste verktøy for beregninger og dataanalyse, enten det er for bachelorprosjektet ditt, semesterprosjekt eller kun for å skaffe forståelse i arbeid ved vanlig fagarbeid. Med omfattende støtte for plot og diagram er det også det perfekte verktøyet for figurer til din rapport.

Variasjonen av kommunikasjonsmuligheter i MATLAB sammen med plug-in støtte gjør at systemet lett kan integreres med f.eks Arduino hardware. Her er det også støtte for live programmering, kontrollering og logging/lesing fra enheten gjennom både Serial og Bluetooth.

  • Matlab kan lastes ned på Mathworks nettsider, gjennom UiAs fulle lisens (registrer bruker med studentmailen)
  • Dette finnes det et dokument om på fronter i rom INGMASK3
  • Vi kommer tilbake med info om kursrom

Spørsmål?

Ta kontakt med styremedlem i NITOs studentlokallag
Michael Skibeli Mullins
E-post:

Tlf: 48045798

Ønsker du også å delta på MATLAB-kurs del 2?
Dette skjer 28. september og du må melde deg på.