Gå til innhold
FAGNETTVERK

Lederforum: Kvinnelige ledere er mangelvare. Hva kan du gjøre?

Studier og rapporter viser at arbeidsplasser tjener på mangfold. Likevel ser vi at kvinnelige ledere er underrepresentert. Hva skal til for å motivere kvinner til å ønske lederposisjoner og hvordan kan du bidra til dette?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Kvinnelige ledere er mangelvare. Hva kan du gjøre for å rekruttere og motivere kvinner til ledelse?

Studier og rapporter understreker at arbeidsplasser tjener på mangfold. Bedre kjønnsbalanse, også på ledernivå, gir positive effekter. Dermed bør det være i alles interesse å rekruttere og motivere kvinner til å innta ulike lederposisjoner.

Rapporten «Fra ord til handling – hvordan oppnå kjønnsbalanse i ledelse» slår fast at bedrifter må sette seg konkrete mål for å få flere kvinner inn i lederstillinger. Rapporten ble utført av Arbeidsforskningsinstituttet i 2016.

Så hva kan du gjøre? Hvordan går du fram for å rekruttere kvinner, både utenifra, og internt gjennom å motivere egne kvinnelige ansatte til å ta mer ansvar og posisjon?

Debattdeltakere

  • Mari Teigen – forsker og leder for CORE – Senter for likestillingsforskning ved Institutt for samfunnsforskning
  • Christin Thea Wathne – seniorforsker og forskningsleder for Mestring, Arbeid og Mangfold (MAM) ved Høgskolen i Oslo og Akershus
  • Isabelle Ringnes – management Trainee i Schibsted, gründer/leder i Teknologinettverket for kvinner (TENK)
  • Even Bolstad – daglig leder, HR Norge

Vi vil gjøre vårt for at du får noen nyttige verktøy denne ettermiddagen. Samtidig får du anledning til å mingle og utveksle erfaringer med de andre deltagerne.

Debatten ledes av Jathushiga Bridget Rajah og Christina Gulbrandsen, som til vanlig leder podcasten Ingeniørenes stemme.

Vi gleder oss til å se deg!

No-show

Vi gjør oppmerksom på at hvis du velger å ikke komme, uten å gi oss beskjed (no-show), vil du bli belastet kr. 400,- i gebyr. Dette for at vi skal kunne dekke opp kostnadene som påløper.

Beskjed om at du ikke kan delta må gis til ansvarlig sekretær dagen før gjennomføring.

Sonja Nupen Theigen

Sonja Nupen Theigen

Seksjonssjef Fagn. og Kursutvikl.

Aktuelle saker om IKT og ledelse


Alle aktuelle saker fra NITO