Gå til innhold
FAGNETTVERK

Temamøte: Introduksjon til blockchainteknologi

På dette temamøtet gir Oskar Åslund fra Blockchangers en introduksjon til blockchainteknologi og forklarer hvorfor denne teknologi kan forandre samfunnet og måten vi organiserer oss.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Innhold

Blockchain er ikke bare en disruptiv teknologi for mange industrier, den er og kategorisert som en institusjonell innovasjon. Dette innebærer at "Blockchain" kan sammenlignes med teknologier som Artifisiell Intelligens, Cloud Computing og 3D printing, men også settes i samme kategori av institusjoner som forening, regjering og foretak.

Med andre ord er dette en ny måte å organisere felles virksomhet på som er desentralisert og bygger helt på nettverksprinsipper. I første omgang ser vi at etablerte selskaper som tar i bruk teknologien, gjør dette ved å effektivisere dagens systemer.

  • Men hva skjer når utviklings- og driftskostnaden ved disse produktene går ned og kapasiteten øker?
  • Hvordan ser fremtidens forretningsmodeller ut og på hvilke måter kan en slik teknologi avspeile seg i samfunnets institusjoner?
  • Kan denne teknologien lede oss i retning mot demokratisering og mer bærekraftige systemer, eller innebærer det snarere at markedskreftene trenger seg dypere inn i vår hverdag med mikrotransaksjoner og tokenisering.

Foredragsholder

Oskar Åslund er foreleser, ekspert på blockchain med en mastergrad fra UiO som omhandler Blockchainteknologi i finanssektoren og co-founder av Blockchangers AS. Blockchangers er et senter for ekspertise på blockchainteknologi som i tillegg til å utvikle egne produkter også tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester. Blockchangers har arbeidet sammen med kunder som DNB, Pwc, Bisnode, Innovasjon Norge, Klaveness og Datatilsynet. Oskar er også med og driver og Europas største blockchain Meetup-gruppe per capita og organiserer Nord-Europas største blockchain-konferanse, Oslo Blockchain Day.

Praktisk informasjon
17:00-17:30
Kaffe, mingling og enkel bevertning
17:30-20:00
Faglig foredrag med en innlagt pause

Aktuelle kurs innen IKT