Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Etatsgruppekonferansen stat

Etatsgruppekonferansen Stat er din mulighet til å påvirke prosessen fra de sentrale forhandlingene og fram til resultater i samarbeid med det sentrale tariffutvalget Stat. Er du klar for å bli oppdatert på utfordringer mot løsninger og informasjon for deg i din rolle i de kommende forhandlingene?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Overnatting

Scandic Holmenkollen Park

Hotell er påkrevd

 
* Påkrevd felt

På årets etatsgruppesamling evaluerer vi årets hovedtariffoppgjør og prosessen fra de sentrale til de lokale forhandlingene samt resultatene fra sentrale forhandlinger. Erfaringene tar vi med inn i neste års lønnsoppgjør.

Temaer blir:

  • Prosessen fra sentrale forhandlinger til resultater
  • Hva du bør forberede deg på til oppgjøret i 2024
  • Lokal lønnspolitikk med lokale strategier for lønnsarbeid gjennom året
  • Lønnsstatistikk
  • Konfliktberedskap
  • Omstilling i staten

Du deler dine erfaringer med andre tillitsvalgte som er i tilsvarende situasjon, og du får muligheter for påvirkning fram mot forhandlingene i 2024.

Reiser og utgifter som NITO refunderer

NITO dekker reise- og oppholdsutgifter når du deltar på tillitsvalgtkurs. Vi sender deg deltakerbekreftelse ca tre uker før kursstart. Du må derfor ikke bestille flybillett før du har mottatt bekreftelse på kursplassen.

Reiseregning, reisebestilling og utgiftsrefusjoner

Når flybillett bestilles skal du benytte NITOs reiseavtale - dvs. at flybillettbestilling skal sendes til reise@nito.no. Nødvendig informasjon om billettbestilling, inkludert prosjektnummer er beskrevet i bekreftelsen. Du må huske på å krysse av når du tar med deg håndbagasje/innsjekket bagasje.

Rett til fri? Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs

Privat

Det følger av hovedavtalene mellom NITO har med både NHO, Virke og Finans Norge at de tillitsvalgte i rimelig utstrekning skal gis tjenestefri for å delta på tillitsvalgtopplæring.

Stat

Det følger av hovedavtalen i staten § 39 nr. 2 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri med lønn for å delta på tillitsvalgtkurs og konferanser.

Det samme gjelder når denne type kurs/konferanse arrangeres av studieorganisasjoner som utfører oppdrag for en hovedsammenslutning.

Se for øvrig hovedavtalens § 38-40.

Kommune KS

Det følger av hovedavtalens §3-6 at de tillitsvalgte har rett til opplæring som har betydning for dere funksjon som tillitsvalgt. og at slik opplæring gir permisjon med hel eller delvis lønn.

Oslo kommune

De tillitsvalgtes og arbeidsgivers gjensidige rettigheter og plikter følger av Hovedavtalen og andre tariffavtaler inngått mellom Oslo kommune og arbeidstakerorganisasjonene kap. 3. Se særlig §16 som regulerer de tillitsvalgtes arbeidsvilkår, herunder rett til permisjon med lønn.

Mer om avtaler og overenskomster i Oslo kommune

SAN / Spekter

Det følger av hovedavtalen mellom SAN og Spekter § 52 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri når de skal delta på tillitsvalgtkurs eller konferanser i regi av egen forening.

Dersom du blir trukket i lønn når du er på tillitsvalgtkurs hos NITO, dekker vi tapt arbeidsfortjeneste.

Kontakt ved spørsmål om NITOs tillitsvalgtkurs: