Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Nettkurs: Etikk-webinar om Varsling

Varsling på arbeidsplassen og i NITO - Hva og Hvordan?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

Hensikten med et godt regelverk og gode retningslinjer for varsling er å styrke vernet av varslere. Dette gjelder enten det er på arbeidsplassen eller i NITO. I Norge fikk vi nye retningslinjer for varsling 1. januar 2020. Hensikten er å styrke vernet av varslere og gjøre reglene enklere å forstå.

NITOs Etikkomité er opptatt av at bedriftskulturen på norske arbeidsplasser skal legge til rette for at kritikk og uenighet blir håndtert på en ryddig måte. Dersom en avdekker kritikkverdige forhold som kan være ulovlig eller etisk tvilsomme, er det viktig at saken blir tatt tak i på en betryggende måte. Da er det godt å vite at det finnes regler for hvordan en skal gå fram for å varsle på en forsvarlig måte.

På webinaret vil du møte:

  • Advokat Marianne Kjellsen som er en av NITOs eksperter på området.
    Marianne vil gi deg nyttig kunnskap om hvilke retningslinjer som gjelder.
  • Leder i NITOs Etikkomité Inger Annie Moe.
    Inger Annie vil se nærmere på hvordan tillitsvalgte kan bidra til gode lokale rutiner for varsling, og bedriftskultur som reduserer antallet varslingssaker.

Når du deltar på webinaret, gir det deg:

  • Kunnskap om Arbeidsmiljølovens bestemmelser om varsling. Du vil blant annet bli kjent med hva som kan betegnes som kritikkverdige forhold, hvilke krav som stilles til forsvarlig varsling, og hvilke krav som stilles til virksomhetenes egne rutiner for varsling.
  • Kjennskap til NITOs interne rutiner for varsling, og innblikk i hva de ulike trinnene i en varsling betyr for en tillitsvalgt som enten varsler selv eller bistår medlem i intern varsling i NITO.
  • Større trygghet i forbindelse med varslingsrutiner i egen bedrift, og innsikt i Etikkomitéens tanker om hvordan det å jobbe åpent med rutiner for varsling lokalt, kan bidra til læring i en virksomhet.

Du kan sende inn dine spørsmål til innlederne - enten i forkant eller i løpet av webinaret.

Praktisk informasjon:


Du melder deg på kurset ved å benytte påmeldingsknappen. Når kursdato nærmer seg får du tilsendt lenke med tilgang til kurset. 

Når nettkurset er gjennomført vil kurset være oppført på www.nito.no/min-side (krever pålogging).