Gå til innhold
NITO Aust-Agder

Felles tariffkonferanse - Agder

Det er igjen tid for samling for tillitsvalgte i Agder. I tillegg til aktuelle tariff-temaer byr vi denne gang på foredrag om teknologibedriften STABLE og fagbioingeniørene fra Sørlandet Sykehus – hva har de og ambulansene til felles?

Påmeldingsfrist: 3. mars. Forespørsel om deltakelse, ta kontakt med avdelingskontoret.

forside.jpg

Praktisk for tillitsvalgte

Vi møtes til registrering og enkel bespisning fra klokken 16:00 på onsdag. Konferansen starter klokken 16.30 og avsluttes torsdag kl 15:30. For tillitsvalgte byr vi også på middag onsdag kveld og overnatting. Har du kun mulighet til å delta på deler av konferansen, så er du velkomment til det. Velg ditt alternativ ved påmelding. 

Vi ønsker forøvrig alle medlemmer velkommen til å delta på foredragene i starten av konferansen den 3. april. 

Ikke tillitsvalgt? meld deg på foredrag her

Program onsdag

 • 16:00 Registrering og enkel bespisning 
 • 16:30 Velkommen
 • 16:45 Teknologi og historie, fra offshore til ambulanse, ved Rune M. Eriksen, STABLE 
 • 17:30 Vi redde liv med teknologi, ved Kirsti Holden, Sørlandet Sykehus HF Arendal
 • 18:45 Avslutning for de som ikke skal delta tillitsvalgtkonferansen 
 • 19:00 Pause 
 • 20:00 Middag (kun for tillitsvalgte) 

Program torsdag 08:30-15:30 

 • 8:30 – 9:15: Konstruktiv konflikthåndtering - Hva medfører konflikt og hvordan hindre at det eskalerer? Ingar Kana fra Agder Arbeidsmiljø gir oss et innblikk mot forebygging og viktige momenter knyttet til saksbehandling av konflikt: Rammer og ansvar rundt konflikter, fokus på tips for å gjenkjenne konflikter og roe ned konflikter. Det vi være åpent for spørsmål/dialog.
 • 9:30 – 11:20: Fallende organisasjonsgrad - hva har det å si for den norske modellen? Samarbeidet mellom fagforeninger, næringslivet og regjeringen har skapt et unikt arbeidsliv som ikke finnes i andre land. Organisasjonsgraden i Norge er nå under 50 %, hva vil dette bety for oss? Paneldebatt med NHO, NITO, Hernis og politiske partier. Debattleder: Anne Cathrine Berger, samfunnspolitisk direktør i NITO.
 • 12.20-13.15: Pensjonsordninger og tillitsvalgtroller – hva må jeg vite? Ved Arild Hølland, advokat i NITO. 
 • 13:30 – 15:30: Tariffutvalgene har egne møter, se program under.

Det legges inn pauser underveis
Det tas forbehold om mindre endringer i programmet

Praktisk informasjon

 • Det oppfordres til samkjøring eller bruk av offentlig/kollektiv transport. Kommer du med bil så er det flere parkeringshus i umiddelbar nærhet.  
 • Kurssted/rom Plenumsal – se hotellskjerm for informasjon 

Benytt anledningen til å møte andre tillitsvalgte, få med deg aktuelle diskusjoner og bygg nettverk. Bli med! 

Fagbioingeniørene på SSHF  

Fagbioingeniørs analyser utføres i infarkts-ambulansen. Hør Kirsti Holdens foredrag om arbeidshverdagen for bioingeniørene på Sørlandet sykehus, og bli bedre kjent med livreddende teknologi i helsesektoren. 

STABLE AS 

Daglig leder Svend Heier fikk på 90-tallet en stor utfordring: Å lage et billiardbord som kan benyttes på cruiceskip. Med hjelp av sin kompetanse fra hiv-kompensering offshore, sin generelle oppfinnertrang samt en solid dose stahet, så ble en avansert stabilisert plattform utviklet. Nyvinningen fikk imidlertid ikke umiddelbar positiv respons innenfor luksus segmentet på cruise skip og yachter.

Stayerevnen til Svend har allikevel ført til at STABLE for tiden jobber med en bredde av bruksområder for plattformen, fra nevnte billiardbord til eksempelvis offshore droneplattformer og stabiliserte senger i ambulanser. Rune M. Eriksen Chief Sales Officer hos STABLE, gir et innblikk i historien, teknologien og mulighetene som STABLE jobber med. 

Hva dekker NITO?

NITO dekker reise- og oppholdsutgifter samt eventuell tapt arbeidsfortjeneste til tillitsvalgte som deltar på tillitsvalgtkurs.

Rett til fri? Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs

Flere arrangementer i Agder