Gå til innhold
NITO TILLITSVALGT

Temakurs for tillitsvalgte om GDPR - Nye personvernregler

GDPR - Nye personvernregler - hvilken betydning får dette for deg som tillitsvalgt og ansatt?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Overnatting

Thon Hotel Vika Atrium

Feltet er påkrevd

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Du har kanskje hørt om disse fire bokstavene – GDPR (General Data Protection Regulation)? Dette er nye regler om hvordan opplysningene om oss skal behandles.

I dette temakurset setter vi fokus på hva som er nytt i dagens regelverk og hva regelverket betyr for deg som tillitsvalgt

Etter fullført kurs har du;

  • Oversikt over regelverket – Forskjellen på gammel og ny personopplysningslov
  • Oversikt over arbeidsgivers mulighet til å bruke personopplysninger til kontroll/overvåkning av de ansatte og hvordan tillitsvalgte kan forholde seg til dette
  • Hvordan skal tillitsvalgte håndtere personopplysninger

I dagens digitaliserte verden etterlater vi mange spor om våre bevegelser og handlinger. Dette gjelder også i arbeidslivet. Alle arbeidsgivere bruker personopplysninger om sine ansatte, noen i liten skala, andre i stor. Noen ansatte tenker ikke på dette som en utfordring andre liker ikke at arbeidsgiver vet «alt».

Reglene er utarbeidet og vedtatt i EU og vil gjelde i hele Europa – også i Norge.

NITO dekker reise- og oppholdsutgifter samt eventuell tapt arbeidsfortjeneste til tillitsvalgte som deltar på tillitsvalgtkurs.

Reiser og utgifter som NITO skal refundere

Du vil motta en bekreftelse fra NITO med program, deltakerliste og billettbestillingsskjema. Flybilletter skal ikke bestilles før du har mottatt bekreftelsen. 

Skjema for reiseregning, reisebestilling og utgiftsrefusjoner

Rett til fri? Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs