Gå til innhold
Seniorrådgiver Roger Matberg som holder innlegg på tillitsvalgtsamling
< Kurs og arrangementer

Tillitsvalgtsamling for Innlandet

Årets lønnsoppgjør kan bli krevende. Ta med bedriftsgruppestyret og bli oppdatert på tall og verktøy. Vi legger også opp til nyttige diskusjoner og erfaringsdeling tillitsvalgte i mellom.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Aktiviteter

torsdag 18.04.2024 11:00-12:00

torsdag 18.04.2024 18:30-21:00

torsdag 18.04.2024 21:00-10:00
* Påkrevd felt

Innlandets ingeniørkonferanse 19.4.

Dagen etter tillitsvalgtsamlingen kan du være med på Innlandets ingeniørkonferanse som i år skal handle om digital sikkerhet og AI. Meld deg på her.

Sammen med fagpersoner fra NITO vil vi sette sentrale lønns- og tariffspørsmål på dagsorden og legge til rette for erfaringsdeling. Kombinert med sosiale aktiviteter og god mat kan vi love en nyttig og hyggelig samling.

Program

11.00 Lunsj

12.00 Felles NITO-faglig program for alle avtaleområder. Det blir lagt opp til korte faglige innlegg, eksempler fra tillitsvalgte og god tid til diskusjon.

15.00 Pause

15.20 Separate parallelle sesjoner for avtaleområdene privat, kommune, stat, spekter og samfunnsbedriftene

18.00 Faglig program avsluttes

18.15 Sosial aktivitet 

19.15 Mulighet for å skifte

19.45 Velkomstdrink

20.00 Middag

Dette er en fysisk samling med fokus på erfaringsdeling mellom tillitsvalgte. Deler av programmet kan likevel følges digitalt via en enkel Teams-overføring dersom du ikke har anledning til å møte på Hamar. Gi beskjed i fritekstfeltet dersom du ønsker å delta digitalt.

Rett til fri? Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs

Privat

Det følger av hovedavtalene mellom NITO har med både NHO, Virke og Finans Norge at de tillitsvalgte i rimelig utstrekning skal gis tjenestefri for å delta på tillitsvalgtopplæring.

Stat

Det følger av hovedavtalen i staten § 39 nr. 2 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri med lønn for å delta på tillitsvalgtkurs og konferanser.

Det samme gjelder når denne type kurs/konferanse arrangeres av studieorganisasjoner som utfører oppdrag for en hovedsammenslutning.

Se for øvrig hovedavtalens § 38-40.

Kommune KS

Det følger av hovedavtalens §3-6 at de tillitsvalgte har rett til opplæring som har betydning for dere funksjon som tillitsvalgt. og at slik opplæring gir permisjon med hel eller delvis lønn.

Oslo kommune

De tillitsvalgtes og arbeidsgivers gjensidige rettigheter og plikter følger av Hovedavtalen og andre tariffavtaler inngått mellom Oslo kommune og arbeidstakerorganisasjonene kap. 3. Se særlig §16 som regulerer de tillitsvalgtes arbeidsvilkår, herunder rett til permisjon med lønn.

Mer om avtaler og overenskomster i Oslo kommune

SAN / Spekter

Det følger av hovedavtalen mellom SAN og Spekter § 52 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri når de skal delta på tillitsvalgtkurs eller konferanser i regi av egen forening.

Dersom du blir trukket i lønn når du er på tillitsvalgtkurs hos NITO, dekker vi tapt arbeidsfortjeneste.

Se hva som skjer i regi av Innlandet framover

29. februar 2024, Norge

Microsoft Teams