Gå til innhold
NITO Møre og Romsdal

Tillitsvalgtsamling privat sektor

Bli med på årets viktigste samling for tillitsvalgte i privat sektor. Vi oppsummerer 2017 og diskuterer hovedavtalen.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Aktiviteter

fredag 15.09.2017

fredag 15.09.2017 20:30

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Målgruppe

  • Er du tillitsvalgt i privat sektor eller sitter i et bedriftsgruppestyre på din arbeidsplass?

Da er denne samlingen for deg. På tillitsvalgtsamling får du den oppgraderingen du trenger som tillitsvalgt, og en gyllen mulighet for nettverksbygging.

Som tillitsvalgt i Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer møter man på utfordringer hver dag. Sammen former vi utvikling.

Kursinformasjon

Arrangementet begynner fredag 15. september kl.17.00 og avsluttes med lunsj kl 15.00 lørdag 16. september.

 

Program

Programmet har fokus på faglig påfyll - årets lønnsoppgjør og tariffavtalen. Vi ser på dagens situasjon i privat sektor ved hjelp av statistikk, prognoser, bedriftsundersøkelsen mm. Det blir blant annet følgende innslag:

  • Siste nytt fra privat avtaleområde - Tom Helmer Christoffersen, leder for forhandlingsutvalget i privat sektor i NITO
  • Om motivasjon og nytenking - Jørn Eilertsen, rådgiver i NITO
  • Lønnsoppgjør 2017 - Yngve Sjølset, leder for lokalt avtaleutvalg for privat sektor i Møre og Romsdal.

Det blir også tid til spørsmål (og svar!), mingling og sosialt samvær med erfaringsutveksling. På fredagskveld skal vi ut til Brosundet Bar, hvor det blir smaksprøver av forskjellige øl, dette under kontrollerte forhold og veiledning av bartendere med høy kunnskap og et brennende engasjement for øl. Dagen avsluttes med en bedre middag på Molja Restaurant. Lørdag fortsetter med fokus på tariffavtalen og et innslag fra en lokal bedrift. Samlingen avsluttes med lunsj kl 15.00 lørdag 16. september.

Arrangør og hovedansvarlig for programmet er lokalt avtaleutvalg for privat sektor, ved spørsmål eller innspill kan utvalgsleder kontaktes på tel 90881339 (Yngve Sjølset).

Praktisk

Ved praktiske spørsmål ta kontakt med avdelingskontoret på eller 97709611 (Kaie Peterson).

Reiseregning (og eventuelle andre skjemaer) sendes til etter samlingen.

Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs

Det følger av hovedavtalen mellom NITO og NHO § 6-5 at de tillitsvalgte skal få nødvendig tid til å utføre sine oppgaver i henhold til Overenskomsten/ Hovedavtalen. Videre står det at; Det forutsettes at det ytes vanlig lønn i denne tiden.

Dersom du blir trukket i lønn pga fravær i forbindelse med deltagelse på kurs i regi av NITO, vil NITO dekke tapt arbeidsfortjeneste.

Lokalt avtaleutvalg

De lokale avtaleutvalgene i NITO er første rekke, og skal ivareta bedriftsgruppenes og enkeltstående medlemmers interesser vedrørende lønn og arbeidsvilkår. Sammen med lokalkontoret arrangerer NITOs lokale avtaleutvalg konferanser og temamøter slik at du som tillitsvalgt alltid skal være oppdatert og best mulig i stand til å gjøre det viktige arbeidet i bedriftsgruppen din.

Tillitsvalgtsamling

Tillitsvalgtsamling arrangeres en til to ganger per år i alle NITOs avdelinger. Dette er en arena for deg som tillitsvalgt til å få siste oppdatering på hva som rører seg i NITO og forhandlinger fremover. Tillitsvalgtsamlinger (også kalt LAK - lokal avtalekonferanse) er en viktig møteplass for tillitsvalgte, der erfaring og strategi blir diskutert i formelle og uformelle møterom.

Tillitsvalgtsamlinger er ofte sektorinndelt slik at du som bedriftsgruppetillitsvalgt får god og tilpasset oppdatering.

Lønnsstatistikk for din bedriftsgruppe

I lønnsstatistikken har du tilgang til lønnsdata for hvert enkelt medlem i din bedriftsgruppe. Du kan se hvem som har svart, og du har også mulighet til å registrere lønn for dem dersom de ikke har gjort det selv. I tillegg kan du avdekke eventuelle skjevheter eller urimeligheter innenfor bedriftsgruppa.

NITOS LØNNSSTATISTIKK

NITOs forhandlingsutvalg i privat sektor anslår gjennomsnittlig statistikkvekst for perioden 1.10.2016 – 1.10.2017 for NITOs medlemmer i privat avtaleområde til 2,5 prosent.

LØNNSOPPGJØR I PRIVAT SEKTOR

Andre arrangement i NITO Møre og Romsdal