Gå til innhold
NITO Oslo og Akershus

Må vi økt kraftproduksjon for å redde klimaet?

Hvordan skal vi frigjøre kraft og bruke denne til å redusere fossil energibruk i transport, bygg og industri? Fagsjef Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet innleder om Norges energi- og klimapolitikk.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Holger Schlaupitz, Naturvernforbundet

Dyrebar ressurs

Energi er en dyrebar ressurs, og det er miljøet som betaler prisen. All energiproduksjon har i større eller mindre grad konsekvenser for miljøet. De energikildene vi bruker desidert mest av er også de desidert farligste, og er i ferd med å endre klimaet på kloden. Men fremtiden er både fornybar og energieffektiv.

Fornybar energi er klimavennlig, men ikke nødvendigvis miljøvennlig. All energiproduksjon påvirker miljøet. Storstilte vannkraftutbygginger fører til betydelige endringer i naturområdene, og naturverdier går ofte tapt. Vindkraftutbygging skaper også inngrep i sårbar kystnatur og legger beslag på store naturområder.

Krafttak for riktig kraftbruk

Naturvernforbundet ga i 2010 ut rapporten «Krafttak for riktig kraftbruk» sammen med NITO og Norsk Industri. Vi skal se på hva vi mente i 2010, hva vet i dag, og hva er veien videre nå?

Praktisk

Enkel servering fra kl. 16.30.

NITO Grønn, Oslo og Akershus

Nettverksgruppen NITO Grønn, Oslo og Akershus har som målet å skape kunnskap, forståelse, ideer og engasjement på tvers av alle sektorer og fagnettverk.

!

Andre arrangementer i Oslo og Akershus