Din støttespiller i arbeidslivet

Du er nå i en ny fase av livet. Spennende! Her dukker det opp nye utfordringer og muligheter.

Det kan kanskje virke litt fjernt nå, men du vet aldri hvilke situasjoner som kan oppstå i arbeidslivet. Er du NITO-medlem, har du en solid støttespiller du kan regne med, enten du trenger gode råd om lønnsforhandlinger, juridisk hjelp eller vil bygge kompetanse.

Vi hjelper deg for eksempel med å sikre riktig lønn. Og vi er der hvis du skulle miste jobben.   

Og ja, det er aldri for tidlig å tenke på pensjon heller – de smarteste gjør det allerede tidlig i karrieren.

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad.

Bli medlem i NITO nå

Vi hjelper deg til å få det du har krav på – og mer

Vi har spisskompetanse på hva som er en god arbeidskontrakt. Pass på at den matcher kompetansen og ansienniteten din. Vi gir svar på dine spørsmål som:

 • Hva er det viktig å få med i en arbeidsavtale? 
 • Hva har jeg krav på av lønn og goder? 
 • Hvordan går jeg fram i forhandlinger? 

Er du nysgjerrig på lønn og hvor mye du «bør» tjene? Prøv vår populære lønnskalkulator.

Med NITO bygger du verdifult nettverk 

Hvis du blir NITO-medlem deltar du i Norges største fellesskap av ingeniører og teknologer – det kan du få mye nytte og glede av. Vi vet hva du trenger, og når du trenger det.

Det er særlig to nettverk det er helt gull å lene seg på nå når du er i første fase av arbeidslivet:

 1. Bedriftsgrupper er grupper som er opprettet av NITO-medlemmer på de ulike arbeidsplassene. I stedet for at dere er «usynlige» medlemmer av NITO hver for dere, kan dere heller jobbe sammen og stå sterkere sammen i bedriftsgruppa for å skape en god arbeidsplass. 

  En bedriftsgruppe ledes av en NITO-tillitsvalgt. Hvis det ikke er en NITO-tillitsvalgt på din arbeidsplass, kan det kanskje være noe for deg? Dette er en tillitsvalgt
   
 2. Blir du med i et fagnettverk får du en unik mulighet til å holde deg oppdatert på fagområdet ditt samtidig som du utvider nettverket. Det er en smart investering for karrieren din. Les mer om fag og nettverk.  

God inntekt nå og i framtida 

Her er to stikkord som har med god økonomisk planlegging å gjøre: Inntektsforsikring og pensjon.

Hos NITO får du som nevnt all støtte du trenger i lønnsforhandlinger, men du får også muligheten til å sikre deg bedre økonomisk for framtida. Grepene du gjør (eller ikke gjør) med inntekten og pensjonen din nå, kan få store konsekvenser senere i arbeidslivet og tiden etter du slutter å jobbe.

To forslag til økonomiske grep: 

 1. Det er ingen som vet helt sikkert hva som skjer i arbeidslivet. Kanskje mister du jobben. Kanskje blir du nødt til å jobbe litt mindre. Det er mulig å være forsikret mot den type usikkerhet. Med NITO Inntektsforsikring får du større forutsigbarhet og sikkerhet for inntekten hvis du brått skulle bli sykemeldt eller arbeidsledig. 

 2. NITO kan bidra til å sikre deg også i årene etter arbeidslivet. Flytter du tjenestepensjonen din til NITO Egen pensjonskonto, kan du få mer pensjon for pengene. Små og aktive valg i dag kan gi deg større økonomisk frihet den dagen du går av med pensjon.

Med NITOs tjenester og medlemsfordeler er vi din støttespiller hele livet – uansett hva det måtte by på.   

Bli NITO-medlem nå