Gå til innhold
Mann i bunad på strand.
Sørg for at bunaden din er tilstrekkelig forsikret. NITO Innboforsikring dekker bunaden. Vurdèr i tillegg en verdigjenstandforsikring. Foto: Colourbox
Medlemsfordeler

Bunadforsikring: Velg innboforsikring som forsikrer bunaden

Har du bunad er det kanskje din mest verdifulle drakt som det er viktig å ta godt vare på. Har du forsikret bunaden din? NITOs innboforsikring sies å være blant Norges beste innboforsikringer og inkluderer også forsikring av bunad.

Velg en innboforsikring som dekker bunaden din.

Kjøp innboforsikring

I Norge finnes det over 2,5 millioner bunader. De har til sammen en verdi på mer enn 30 milliarder kroner. Norges nasjonaldag 17. mai markeres ofte i bunad, men også i andre selskapeligheter som bryllup, konfirmasjoner og barnedåp er det fint å bruke bunad.

Har du husket å forsikre bunaden? En bunad har stor verdi. Det er viktig å vite om en slik drakt er inkludert i forsikringen din, hvilke skader/uhell den eventuelt er dekket for og om det viser seg å være nødvendig med en tilleggsforsikring for å sikre bunaden best mulig.

NITOs innboforsikring forsikrer bunaden din

NITO-medlemmer som har tegnet NITO Innboforsikring bør være klar over følgende:

  • Innboforsikringen dekker alle skader, også på bunad, som skyldes innbrudd, brann og vann i hjemmet.
  • Bunaden er i tillegg dekket for uhellskader i hjemmet inntil forsikringssummen på NITO Innboforsikring – så sant den ikke skades av husstandens kjæledyr.
  • Utenfor hjemmet/forsikringsstedet er bunaden dekket for uhellskader – dog begrenset oppad til kr 30.000.
  • Tyveri av bunaden i Norden dekkes med inntil kr 30 000.

Med uhellskader menes skade som har skjedd ved en uforutsett ytre hendelse, altså et uhell. Eksempler er cola-, kaffe- og rødvinsflekker, svimerker etter sigarettglør og rifter, eller om du snubler og skader bunaden din.

For at tyveriskader skal dekkes er det krav i vilkårene om at det skal føres tilsyn med tingene og de skal ikke gjenglemmes. Bunaden skal heller aldri etterlates i/på motorkjøretøy mer enn 8 timer eller over natten for å ha dekning for tyveriskader.

Hva med sølvet? Er bunadssølvet forsikret?

Skulle du miste bunadssølvet, eller om sølvet faller av bunaden, er dette ikke inkludert i NITO Innboforsikring. Du må i tilfelle ha en egen verdiforsikring
som dekker dette. Ønsker du en forsikring som dekker alle typer skade, så må du forsikre bunaden og/eller bunadsølvet separat som verdigjenstand.

Kjøp verdigjenstandsforsikring

Smart med verdigjenstandsforsikring av hele bunaden

-  Det er smart å kjøpe en egen verdigjenstands­forsikring for bunaden. En «bunadsforsikring» dekker alle plutselige og uforutsette skader. Det kan være cola-, kaffe- og rødvinsflekker, svimerker etter sigarettglør, rifter og sølv som faller av og blir borte i folkevrimmelen, sier produktsjef Linda Engen i Gjensidige.

Som NITO-medlem bør du velge verdigjenstandforsikring hos Gjensidige.

Mer om NITO Innboforsikring

Se alle dine medlemsfordeler

Bli medlem i NITO

Boliglån og forsikring

Er du NITO-medlem kan du få gode bank- og forsikringstilbud:

Se alle dine medlemsfordeler

ID-tyveriforsikring inkludert i NITO Innboforsikring

Kjøp NITO Innboforsikring nå

  • 24-timers førstelinjehjelp forebygger og begrenser skadeomfanget
  • Inntil 100.000,- til advokat med ID-tyveri som spesialfelt, vil dekke juridisk assistanse før tvist og hjelp med å fjerne uberettigede betalingsanmerkninger
  • Inntil 1.000.000,- til evt. rettssak hvis du er part i en tvist mot en angivelig kreditor, som følge av identitetstyveri

Les om NITO Innboforsikring

Publisert: Sist oppdatert: