Er du interessert i hvordan man bruker moderne bioteknologi til å studere alle typer biologiske prosesser i kroppen? Det er Dorthe Johannessen. 

- Jeg synes det er gøy å jobbe med mennesker og ønsket meg en utdannelse som ikke var altfor lang. Når jeg samtidig synes det er gøy å jobbe med maskiner og teknisk utstyr, er bioingeniør midt i blinken. 

Tryggheten ved å være organisert

- Hvorfor er du NITO-medlem?

- For meg er det en selvfølge. Jeg er født og oppvokst i Danmark, og der skal man være medlem av en fagforening. Jeg har også vært med i noen omorganiseringer og nedleggelser. Da er det veldig trygt å ha noen i bakhånd man kan spørre og støtte seg på. 

- Hvorfor skal man melde seg inn i NITO?

- Nettopp for å få denne tryggheten om det skulle oppstå noe på arbeidsplassen. Da har man noe som står bak deg og kan bistå.

Elsker jobben sin

Johannessen legger ikke skjul på at hun er entusiastisk når hun forteller om jobben sin som bioingeniør. 

-Det er kjempegøy og er en allsidig jobb. Man får mange muligheter ved å ta en treårig utdannelse. Det er veldig kult. Du kan grave deg ned for å bli «fagidiot» eller du kan spre deg og gjøre masse forskjellig.

- Jeg kommer også i kontakt med så mange blodgivere. Det er flotte mennesker som kan alt mellom himmel og jord. Det er utrolig gøy å treffe nye mennesker og er kanskje noe av det beste med jobben min som bioingeniør.