Master of IT Security kårer hvert år landets beste sikkerhetshoder. I over en drøy måned har 421 deltagere jobbet med både praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til viktige utfordringer som preger samfunnet i dag og i framtida innen cybersikkerhet.

I år gjorde 26-åringen rent bord i konkurransen som arrangeres av HackCon i samarbeid med digi.no.

- Siden konkurransen i år var heldigital, ble finalen avgjort på Kahoot!. Ganske stressende når 30.000 kroner står på spill.

- I 2017 delte jeg førsteplassen med Nikolai Magnussen, så det er gøy med en individuell seier, sier Ingesen.

Stolt NITO-medlem

26-åringen har vært NITO-medlem siden studietiden. Det er særlig er én medlemsfordel han trekker fram som gjør medlemskapet til en "no-brainer".

Hjelp med ansettelseskontrakter. Helt klart. Uansett om du er uerfaren eller har jobbet lenge, er det å få en advokat til å se gjennom arbeidskontrakten din gull verdt. Da er du sikker på at dine rettigheter er ivaretatt.

- I tillegg til forsikringer og sånt. Det er mye å spare på ved å være NITO-medlem.

Fordelskalkulator: Sjekk hva du kan spare

IT-sikkerhet er et godt karrierevalg 

Ingesen er utdannet sikkerhetsekspert fra NTNU med en mastergrad i informasjonssikkerhet og digital etterforskning, og er sertifisert som Offensive Security Certified Professional (OSCP).

- Innen 2030 vil Norge mangle mellom tre og fire tusen personer med IKT-sikkerhetskompetanse. Det er krise for et stadig mer digitalt samfunn. Som sikkerhetsekspert er du med på å gjøre digitaliseringen av samfunnet på en sikker og god måte. Et viktig samfunnsoppdrag jeg synes det er gøy og spennende å få være med på, sier han og legger til:

- Jeg heier på alle de som vurderer et utdanningsløp innen cybersecurity. Dette er en liten bransje, så hvis man viser interesse og deltar på de arenaene som finnes, så er ikke veien til en karriere innen IT-sikkerhet veldig lang.

Etterspørselen etter denne typen IT-kompetanse er så stor at Ingesen i 2020 startet sitt eget selskap, Kovert AS.

- Det finnes mange aktører som leverer IT-sikkerhetsløsninger, men etter min mening er det få som satser på langvarige og virkelighetsnære sikkerhetstester.

- Dette er tester som etterligner avanserte trusselaktører som målrettet angriper bedrifters nettverk over en lenger tidsperiode. Jeg har alltid hatt en drøm om å starte noe eget, nå har jeg sjansen, avslutter han.