Du var arbeidsledig. Hvordan kom du tilbake i jobb og hvilke utfordringer møtte du som arbeidsledig?

- Jeg opplevde det som vanskelig å synliggjøre min kompetanse inn mot andre fagområde, forteller Bjørnar.

- Jeg ble informert om jobbsøkerkurset NITO skulle holde på Mulighetsterminalen i Stavanger, og meldte meg på der. Kurset var utrolig interessant. Jeg fikk masse god informasjon som jeg benyttet meg av videre – blant annet CV-tjenesten. Den opplevde jeg som kjempegod.

- Jeg fikk fine tilbakemeldinger og mange gode råd for både søknad og CV, spesielt med tanke på hvordan CV-en min var bygget opp. Det ble gitt ryddige kommentarer for hele dokumentet. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det var utført fra NITOs side, forteller Bjørnar.

- Jeg hadde sendt ut mange søknader, men etter veiledning fra NITO og justeringene som ble gjort, fikk jeg tilslag på den første søknaden som ble sendt etter det.

- Jeg hadde jo ringt arbeidsgiver på forhånd og snakket litt med de og hørt om min kompetanse var relevant for stillingen, hvilket den var. Det er jo umulig å vite om hjelpen fra NITO var direkte utslagsgivende, men jeg jeg kom meg i alle fall i jobb, påpeker Bjørnar.

Hvorfor bør man være medlem i NITO?

- Jeg startet som studentmedlem i 2010 og ble yrkesaktivt medlem etter studiene. For meg startet medlemskapet fordi det passet best i stillingen jeg hadde mens jeg studerte. Jeg opplever NITO som en god organisasjon. Jeg føler at jeg passer inn i beskrivelsen av hva NITO jobber for og hvem det gjelder for.

- Jeg får god informasjon om tilbudene deres gjennom e-poster hver måned. Det er mange fine kurs jeg kan delta på og arrangementer her i lokalområdet.

- Nettsidene til NITO er også veldig gode å bruke når jeg skal lete etter informasjon jeg trenger.

A - Å om lønn og arbeidsliv

Hva er trygghet i arbeidslivet for deg?

- Forutsigbarhet og at jeg har en trygg og god arbeidsplass der det er nok å gjøre. Jeg har vært i næringslivet og i offshore-industrien. Der har jeg opplevd at det er helt tørke med oppdrag og ingen jobber igjen. Derfor er jeg opptatt av gode og ryddige arbeidsforhold på arbeidsplassen. Jeg har heldigvis ikke opplevd noe annet på mine arbeidsplasser, avslutter Bjørnar.

Bli medlem av NITO