Hvordan gir NITO deg trygghet i hverdagen?

Øyvind Kyvik utenfor hus.- I min rolle som tillitsvalgt så har NITO vært viktige å ha i ryggen. Vi er en profesjonell organisasjon som ønsker å gjøre det som er best for medlemmene, men som også evner å være konstruktiv i dialog med arbeidsgiver og ledelsen, forteller Øyvind

- NITO og NITOs tillitsvalgte er godt likt og respekterte i bedriftene, mener han.

- Tryggheten i NITO er at man har noen som står bak deg som støtter deg i din sak, uansett hvilket arbeidslivsproblem det måtte være. Noen som hjelper deg med å få fram dine synspunkter.

- Dette kan for eksempel gjelde ved en eventuell oppsigelse. At du har noen som er på ditt lag gjennom hele prosessen, sørger for at de rette spørsmålene blir stilt, og at det er en riktig og rettferdig prosess. Dette er NITO veldig gode på, forklarer han.

Hvorfor bør man være medlem i NITO?

- For meg er det viktig å vektlegge vekst og trygghet i den bedriften man er i, og at de ansatte har noen som jobber for at de skal få gode lønnsvilkår.

- Man kan ikke alltid garantere medlemmene høyere lønn, men du vet at du har noen som kjemper for deg og gjør sitt beste for at du skal få den lønnen du fortjener. Det er viktig, sier Øyvind.

- Det er også viktig for meg å vite at jeg har en organisasjon i ryggen som sørger for at det er konstruktiv dialog med ledelsen og jobber medlemmenes sak. Jeg er også stolt av å være medlem i en så faglig sterk organisasjon som det NITO er, og for medlemmene er det kort vei og enkelt å ta en telefon til sekretariatet, så får man den hjelpen man trenger, være seg advokathjelp eller støtte fra en tillitsvalgt, avslutter han.

Tema: Omstilling og oppsigelse

Trenger du juridisk rådgivning om lønn og arbeidsforhold?

NITOs rådgivere har spesialkompetanse innen lønn og arbeidsvilkår.

22053500 Hverdager 9-15

Det er gratis for deg som er medlem.