Gå til innhold
Få din IPMA-sertifisering med NITO-kurs. (Illustrasjonsfoto)
Få din IPMA-sertifisering med NITO-kurs. (Illustrasjonsfoto)
Medlemsfordeler

Hvordan bli en god prosjektleder? Dette er sertifiseringen du trenger

NITO er glad for å tilby fundamentet innen IPMA-sertifisering innen prosjektledelse. Her får du økt selvinnsikt som prosjektleder, og du sikrer bedre gjennomføring av dine prosjekter.

Sertifiseringen er basert på ISO 17024, og er ikke kun et kurs med en eksamen, men en reell vurdering av den enkeltes kompetanse (kunnskap, ferdigheter og evner) for å være prosjekt-, program- eller porteføljeleder.

Hva er IPMA-sertifisering?

IPMA-sertifisering av prosjekt-, program- og porteføljeledere er en metodisk prosess utviklet av IPMA basert på EN ISO 17024. Norsk Sertifisering AS (CB) er en internasjonal autorisert tredjepart som har ansvar for IPMA-sertifisering i Norge.

Sertifiseringen gjennomføres ved  å vurdere og verifisere at en person har kompetanser som tilfredsstiller IPMAs krav til profesjonell prosjekt-, program- eller porteføljeledelse.

Sertifiseringen kan i Norge gjennomføres på norsk eller engelsk. Etter vellykket gjennomføring av sertifiseringen, utstedes sertifikat. Sertifikatet er gyldig i fem år.

Les mer om sertifiseringen og dens ulike nivåer på prosjektledelse.org.

Ledelse i prosjekter

Prosjektstyring – rammer og gjennomføring

NITO i samarbeid med Norsk Forening for prosjektledelse gjennomfører allerede 14. april og 15.- 16. april kurs som tar for seg temaene prosjektledelse, programledelse og porteføljeledelse. (Klikk på datoene for påmelding.)

Se flere kurs fra NITO nederst i saken. 

- På kurset Ledelse i prosjekter (14. april) lærer du om ulik personlig og sosial kompetanse som bør benyttes for å lede andre. Denne kompetansen er viktig for smidig gjennomføring både i prosjekter og team, sier Anne Dyve, seniorrådgiver og teamleder for kurs i NITO og fortsetter:

- Det er viktig for deg som prosjektleder å forstå hvilke rammer som gjelder for gjennomføringen. Hva kunden forventer og hvorfor. Hvilke krav, standarder og retningslinjer må du kjenne til?

På kurset Prosjektstyring – rammer og gjennomføring (15. - 16. april) lærer du hvordan du skal forholde deg til ulike interessenter og personer i prosjektet.

Deltakelse på begge kursene dekker det teoretiske fundamentet for IPMA-sertifisering.

Dette sier kursdeltakerne

brødbilde_kort.jpg

- Jeg er veldig fornøyd med kurset. Erfaringsutvekslingen som foregår i salen og på gangen løfter kurset. Jeg vil anbefale dette til mine kolleger. Odd Emil Aker fra Oslo kommune.

IMG_1911.jpg

- Jeg lærte mye om det å lede forskjellige mennesker i prosjekter, både faglig fra foredragsholder. Men også mye av erfaringene som ble delt gjennom diskusjoner og samtaler i grupper. Sisilje Havnes fra Glitre Energi Nett AS

Kurs i ledelse og prosjektledelse

Finn ditt kurs:

NITO arrangerer en rekke ingeniør- og teknologifaglige kurs. – Hvilke kurs vil du delta på?

Publisert: Sist oppdatert: