Finansportalens lister over de beste pensjonstilbudene, både på egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis, finner vi NITOs pensjonsfordeler hos Danica. 

Flytt til NITO Egen pensjonskonto

Morten Mathisen høytbilde.jpgChief Investment Officer i Danica Pensjon, Morten Mathisen (bildet), har følgende å si om utviklingen for pensjonssparing og NITO Egen pensjonskonto:

- Både på verdensbasis og her hjemme i Norge var 2021 et meget godt år i aksjemarkedene. Vi er svært fornøyd med utviklingen i våre pensjonsfond, den har vært sterk og bidratt til å gi NITOs medlemmer økt kjøpekraft som pensjonister.

- Utviklingen har vært god i alle våre pensjonsfond med ulik aksjeandel, men vi ser særlig bra utvikling i våre aktivt forvaltede porteføljer. Her får man i tillegg til utviklingen i verdens aksje- og rentemarkeder også tatt del i utviklingen i eiendom, infrastruktur og unoterte aksjer, forklarer han.

Sørg for god pensjonssparing - få mer å leve av den dagen du slutter å jobbe

Selv om det er ett år siden ordningen med egen pensjonskonto kom, har mindre enn fem prosent av Norges befolkning tatt et aktivt valg om hvor de skal spare til pensjon – og hvordan.

  • Hvilken pensjonsordning skal jeg velge?
  • Skal jeg velge arbeidsgivers pensjonsordning?

- Det virker som om en del ikke setter seg inn i problematikken og kun følger arbeidsgivers pensjonsordning, sier Mathisen. 

- Pensjon er ikke nødvendigvis så vanskelig. Husk det kan være mye penger å tjene på å ta en sjekk: Hva betaler du i dag, og – ikke minst – hva kan du spare i forvaltningskostnad og gebyrer ved å flytte pensjonssparingen din?

Hvor mye får jeg i pensjon? Slik sjekker du pensjonen din og sørger for at du får mer

  1. Få oversikt over din pensjon på norskpensjon.no - logg deg inn
  2. Sammenlign dagens ordning med det du kan få gjennom NITO Egen pensjonskonto
  3. Velger du NITO Egen pensjonskonto? Slik flytter du din pensjonssparing

Mange NITO-medlemmer velger NITO Egen pensjonskonto

- Vi er veldig glad for å se at så mange av NITOs medlemmer har valgt å ta større eierskap til egen pensjonssparing ved å flytte til NITO Egen Pensjonskonto, sier Mathisen.

- Gjennom NITO får medlemmene tilgang til et svært godt og bredt utvalg av investeringsløsninger som NITO har forhandlet fram til en svært god pris. Ved å samle pensjonssparingen i Danica, ser vi at flere får et langt mer bevisst forhold til pensjonssparingen sin.

- Ikke bare sparer medlemmene kostnader ved å samle gamle pensjonskapitalbevis og aktiv pensjon i Danica, mange foretar også nye vurderinger om hvorvidt de har «riktig» risikoprofil på sin pensjonssparing.

- Vær obs på at det nødvendigvis ikke er slik at det valget som tidligere eller din nåværende arbeidsgiver har tatt for sine ansatte er det som passer hver og en best, sier Mathisen. Han får ikke understreket nok hvor viktig det er at hver enkelt tar eget initiativ til å sjekke pensjonen sin. 

- Nå endrer mange sin pensjonsportefølje til å ha en større andel aksjer, og dermed en høyere forventet avkastning over tid. Slike beslutninger er individuelle, og skal selvsagt baseres på flere faktorer, som for eksempel alder, risikotoleranse samt erfaring og forståelse for at endringer også kan medføre større svingninger i pensjonsbeholdningen. Det er, i tillegg til et bevisst forhold til risikoprofil, de lave prisene på NITO Egen pensjonskonto som gir merverdi for deg som er medlem, sier Mathisen.

- Det er veldig positivt at stadig flere tar aktivt eierskap til pensjonssparingen sin. Danica Pensjon har levert svært gode resultater for sine kunder de siste årene, og vi ser fram til å fortsatt skape gode verdier for NITOs medlemmer, avslutter Mathisen.

NITOs pensjonstilbud ligger fortsatt øverst på Finansportalens lister. Flytter du pensjonen din til NITO Egen pensjonskonto, er dette prisene du får:

Type forvaltning av din pensjon NITO-priser hos Danica på NITO Egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis

Globalt indeksfond

0,13 % i forvaltningskostnad

Danica Balanse 

0,25 % i forvaltningskostnad

Danica Valg

0,45 % i forvaltningskostnad

Administrasjonsgebyr

0 kroner

Husk at du som er NITO-medlem får veldig gode pensjonsavtaler for både deg selv og ektefelle/samboer.

Les mer og og flytt pensjonen din til NITO Egen pensjonskonto