- Vi vet at studenter liker å reise og oppleve verden. Sørg for å være forsikret, sier Tryg Forsikrings reiseekspert, Roy Vetaas.

- Du tror kanskje at du er dekket av dine foreldres reiseforsikring, det er du bare til du er 20 eller 21 år. Her er det forskjeller mellom forsikringsselskapene så her er det viktig å sjekke vilkårene. 

Velg NITO Reiseforsikring

Derfor må du ha reiseforsikring

Roy Vetaas.jpg- Vi opplever at mange unge ikke har gyldig reiseforsikring. Det fort gjort å glemme å sjekke dette, eller å gå i den fella at man ikke bestiller reiseforsikringen før avreise. Å reise uten reiseforsikring kan fort koste deg flere hundre tusen kroner, spesielt om du blir syk og er utenfor EU, forklarer Vetaas (bildet). 

Du som er studentmedlem i NITO har NITO Studentforsikring inkludert i medlemskapet, helt til du er ferdig med studiene, enten det er Bachelor eller Master.

NITO Studentforsikring gir gratis tilgang til legehjelp og utvidet online psykisk helsehjelp. I tillegg har du valgt om du vil forsikre deg selv gjennom + MEG eller tingene dine med + MITT.

Viktig å sørge for også å ha andre forsikringer på plass. Som medlem i NITO er du sikret god pris og svært gode vilkår for eksempel på NITO Reiseforsikring.

Hva dekker reiseforsikringen?

­- En god reiseforsikring gjelder fra du forlater eiendommen din. Den dekker blant annet tyveri av reisegods både på reise og i hverdagen når du er på vei til og fra studiestedet, sier Vetaas.

- Det er også viktig at reiseforsikringen inkluderer avbestillingsforsikring. Da kan du få avbestilt reisen ved sykdom, og få penger tilbake for flybilletter, hotell, konsertbilletter og andre utgifter knyttet til reisen. 

- Vi blir dessverre, ikke så sjelden, oppringt av fortvilte unge mennesker som lurer på hvordan de kan betale sykehusregninger og hjemreisen sin. Vi hører flere ganger om beløp på nærmere en halv million kroner for dette, sier Vetaas. - Disse ungdommene er i en fortvilt situasjon, og vi føler med dem. Hadde de hatt NITO Reiseforsikring ville ikke dette ha vært noe problem. NITO Reiseforsikring dekker selvfølgelig både sykehusopphold og hjemreise – uten begrensning i forsikringssummene.

Er du syk og alene i utlandet, dekker NITO Reiseforsikring også reise og opphold for inntil to familiemedlemmer om du har behov for at de kommer og hjelper deg der du er.

Fordeler med NITO Reiseforsikring

  • Helt uten egenandel
  • Ubegrenset forsikringssum på forsinket frammøte, reisegods, reisesyke, hjemtransport, avbestilling og evakuering
  • Dekker erstatningsreise hvis sykdom eller skade ender i hjemsendelse før halve ferien er over
  • Tyveri av sykkel utenfor bostedskommune dekkes med inntil 40.000 kroner per sykkel
  • Dekker egenandelen hvis du har leiebil på ferie
  • Tap av hotellovernatting og billetter til arrangementer dekkes med inntil 5000 kroner ved reiseforsinkelse som skyldes teknisk feil eller værforhold