veskenapping foto GettyImages.JPG

Reiseforsikring – mer enn bare en forsikring når du er på ferietur. En helårsreiseforsikring, som NITO Reiseforsikring, gjelder på alle reiser. Det betyr også små reiser, som når du er på tur til butikken der du bor, på vei til treningsstudio og til og fra skole eller jobb. 

Kjøp NITO Reiseforsikring

Reiseforsikringen dekker mer enn du tror

NITO Reiseforsikring er viktig for deg også i hverdagen, ikke bare når du er på ferie.

Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert i kortet. Disse reiseforsikringene gjelder ofte kun selve billetten som betales med kredittkortet. NITO Reiseforsikring er derfor det tryggeste valget, fordi den gjelder uansett.

Med NITO Reiseforsikring kan du få dekket tap ved for eksempel: Frastjålet lommebok på restaurant, treningsbag på vei til trening eller laptop på vei til skole/jobb. Vrikker du foten på fjelltur, kan du få dekket kostnader for transport til legevakt og behandlingsutgifter.

Selvsagt med forsikring når du er på reise

Skal du ut å reise? Spesielt om du skal utenlands er det viktig å være godt forsikret. Tryg har flere eksempler på vanskeligheter du kan komme opp i om du ikke har reiseforsikring.

Roy Vetaas tryg.JPG- De aller fleste reiser går heldigvis som planlagt, uten uhell. Er uhellet ute, kan det ramme lommeboken kraftig om du reiser uten forsikring, sier Roy Vetaas, senior skadebehandler i Tryg forsikring. 

- Vi har eksempler på at selv mindre sykdommer og skader kan koste svært mye om du legges inn på sykehus i utlandet, sier han.

- Vi hadde en ung kvinne som fikk et armbrudd i Japan. Hun satt igjen med legeutgifter på nesten 50.000 kroner. En annen uheldig kunde fikk sårskader etter å ha falt på en sykkeltur i USA. Det var ikke brudd, men behandling over to dager på sykehus kom på ca 80.000 kroner. Dette er utgifter som NITO Reiseforsikring dekker, fortsetter Vetaas.

- Blir man rammet av mer alvorlige skader eller sykdommer blir det fort ekstremt dyrt. En reiseforsikring lønner seg alltid.

- I 2019 hadde vi flere saker der utgiftene var på over 1.000.000 kroner, sier den erfarne skadebehandleren.

Kvalitetssikring av behandlingen er viktig

Blir du skadet og må på sykehus er det godt å vite at når du har NITO Reiseforsikring får du også hjelp hos Tryg Alarm. Alarmsenteret har oversikt over anbefalte behandlingssteder/sykehus over hele verden og kvalitetssikrer og følger opp din medisinske behandling. Tryg Alarm kan gi videokonsultasjon og har tilgang til 130 norske leger og sykepleiere.

Tryg Alarm er alltid åpen og hjelper deg uansett når på døgnet eller hvilken dag du får behov for å kontakte dem.

Har du NITO Reiseforsikring og får en akutt sykdom eller ulykkesskade i utlandet, må du kontakte Tryg Alarm med en gang. Telefonnummer til Tryg Alarm: +4755171001.

Dekker reiseforsikringen fotballkampen og konsertbillettene mine?

Ved reiseforsinkelse vil du med NITO Reiseforsikring kunne få dekket tap av hotellovernatting og billetter til arrangementer som konsert, fotballkamp, teater og lignende.

NITO Reiseforsikring kan også dekke:

  • Tilkalling av familiemedlemmer hvis du blir alvorlig syk eller skadet
  • Følge hjem til Norge av sykepleier eller lege, om nødvendig med ambulansefly
  • Ekstra kostnader til flybilletter hvis du blir forsinket underveis i reisen
  • Egenandel på leiebil 

Kjøp NITO Reiseforsikring

Ekstra trygg med Tryg Legehjelp

Alle NITO-medlemmer har tilgang til Tryg Legehjelp. Her gis konsultasjoner på telefon eller video, og du kan få resept eller henvisning til spesialist.

Med Tryg Legehjelp får NITO-medlemmer hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere.

Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få samme gode hjelp som NITO-medlemmet.

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå – du vet ikke når du trenger hjelp.