Familien Strand-Andersen sitter i sofaen hjemme på Disen i Oslo og prater om deres erfaring med NITOs medlemsfordel Tryg Legehjelp. Latteren sitter løst, og de er glade for at alt gikk bra med Martin da han for kort tid siden måtte få legehjelp.

- Det var ikke akutt, men som foreldre var vi selvfølgelig bekymret for Martin og hva det kunne være da han begynte å slite med tørr hals og anstrengt pust, forteller mamma Anne om hendelsen som fant sted i vinter.

- Da vi innså at det ikke kom til å gå over av seg selv, tok vi kontakt med Tryg Legehjelp, sier pappa Knut.

På spørsmål om hvorfor de først ikke tok kontakt med fastlegen sin, ser de på hverandre og sier:

- Det tar altfor lang tid. Legekontoret har jo sine telefontider og ikke minst ventetid på å få time med fastlegen. Når man ønsker svar med en gang og få bekreftet eller avkreftet om det man opplever må gjøres noe med, er det veldig betryggende og kunne ringe Tryg Legehjelp. - Her får vi raskt svar.

Du får hjelp til det aller meste

- Heldigvis gikk det bra med sønnen vår. Selv synes Martin at det var kjekt å kunne prate med sykepleier og lege direkte over telefon for å beskrive plagene sine.

- Etter å ha hørt på pusten og fikk snakket sammen, kunne legen berolige med at det ikke var noe alvorlig og vi kunne fint vente på en time hos fastlegen, forteller han om sin opplevelse med Tryg legehjelp.

- Vår erfaring med Tryg Legehjelp er at du blir tatt på alvor, føler deg ivaretatt og ikke minst får den legehjelpen du trenger.

- Du møter godt kvalifiserte sykepleiere og leger som kjenner til hva som florerer og kan over telefon komme med gode råd, ordne med resepter, gi henvisning til spesialist og kortere sykemelding om du trenger det, sier Knut.

Registrer deg, du vet aldri når du trenger legehjelp

Knut, som til vanlig jobber som byggeleder i bymiljøetaten i Oslo kommune, vil anbefale NITO-medlemmer å registrere seg hos Tryg Legehjelp. For å benytte denne tjenesten som er gratis og altså inkludert i NITO-medlemskapet, må tjenesten aktiveres på Min side hos Tryg. Du trenger ikke å ha forsikringer hos Tryg for å benytte  tjenesten.

Aktiver Tryg Legehjelp nå

- Det kan kanskje virke uvanlig, sier familiefaren. - Men det er så enkelt som å ta en telefon for å få den hjelpen man trenger. Om det gjelder deg selv eller noen andre i husstanden har ingenting å si. Tryg Legehjelp er her for å gi service, det er fint at ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan ringe.

- Registrer deg, du vet aldri når du trenger legehjelp, avslutter han.