Vi ønsker alle et bra liv som pensjonist med mulighet til å gjøre mye av det samme som i dag. Hvordan du sparer til pensjon nå påvirker hvor mye du får å leve for når du slutter å jobbe.

Forside Steinar Nielsen.jpgEn lovendring gjør at du som har innskuddspensjon gjennom din arbeidsgiver nå blir sjef over din egen pensjon. - Dette er godt nytt og vil gjøre det enklere for deg å få oversikt over din framtidige pensjon, sier Steinar Nielsen, administrerende direktør i Danica (bildet).

- Du kan selv velge hvor pengene plasseres. Vårt mål er at NITO Egen pensjonskonto skal være blant markedets beste. 

Vil være best

- Vi skal være konkurransedyktig på både pris og vilkår. Slik sørger vi for at du som  NITO-medlem får flere kroner å leve av hver måned som pensjonist. 

- For at du skal få mest mulig utbetalt er det viktig at du tar et valg nå. Sammenlign tilbud, vi satser på at du da vil se at NITO Egen pensjonskonto er best for deg, sier Nielsen.

NITO har gjennomført en omfattende anbudsprosess for å finne den beste og mest riktige partner for egen pensjonskonto (EPK) til medlemmene. Danica Pensjon med sin tydelighet om bærekraftige fondsinvesteringer og lave kostnader var noen faktorer som ble avgjørende.

Pensjon skal være enkelt

Arild Hølland Side 2 og 3.jpg- Ingeniørene og teknologene i NITO skal være trygg på at Danica leverer et godt produkt,
sier Arild Hølland (bildet), arbeidslivsadvokat og pensjonsekspert i NITO. Han vet at mange NITO-medlemmer er opptatt av pensjon og er spent på den nye ordningen.

- En del opplever at pensjon er vanskelig, men gjennom NITO Egen pensjonskonto gjør vi pensjon enklere og mer oversiktlig og forståelig for alle. At vi er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer gjør oss attraktive i markedet og har ført til at vi kan tilby EPK med svært gode betingelser.

Nå får du pensjonsopptjening også ved kortere ansettelsesforhold

Sammen med innføring av EPK har også kravet til tolv måneders ansettelse for å opptjene pensjon blitt fjernet. Dette betyr at arbeidstakere skal ha pensjonsopptjening fra arbeidsgiver, uavhengig av hvor lenge de er ansatt. Det kreves likevel minimum 20 prosent stilling for å bli innmeldt i pensjonsordningen.

For arbeidstakere som bytter jobb ofte eller har mange kortvarige stillinger kan NITO Egen pensjonskonto være en særlig gunstig løsning. I stedet for å sette seg inn i kostnader og betingelser hver gang man bytter arbeidsgiver, kan man heller forholde seg til én løsning gjennom NITO som gir mer forutsigbare og konkurransedyktige betingelser.

Fakta EPK

 • Når du jobber, betaler arbeidsgiver et innskudd tilsvarende en viss prosent av lønna til din pensjonskonto (innskuddspensjon).
 • Har du hatt flere arbeidsgivere, kan du derfor ha slike pensjonsinnskudd (Pensjonskapitalbevis – PKB) plassert hos forskjellige leverandører. Med innføringen av EPK samles all opptjent kapital i din egen pensjonskonto.
 • Arbeidsgiver har fram til nå vært den som har valgt leverandør av pensjonssparingen. Slik vil det fortsatt være, men nå kan du selv overstyre dette valget.
 • EPK innføres i januar 2021 og gjelder direkte for deg som står i en innskuddspensjonsordning. Men i NITO Egen pensjonskonto gjelder de samme gunstige vilkårene også for deg som ikke lenger er i en innskuddsordning, men som ønsker å plassere tidligere opptjent kapital der.
 • Med EPK får du oversikt over din pensjon og kan enklere påvirke hvor mye du får utbetalt når du blir pensjonist. Du kan for eksempel velge en pensjonsleverandør med lave gebyrer og hvor du regner med høy avkastning på plasseringene dine. Da blir det også viktig at du får gode valgmuligheter når det gjelder hvordan pensjonspengene dine skal investeres. Det blir enklere å ha alt på ett sted og for de fleste blir det også lavere omkostninger og mer pensjon for pengene. 

NITO Egen pensjonskonto – et godt valg for medlemmer

NITO tilbyr et trygt og godt alternativ til pensjonssparingen hver enkelt får gjennom sin arbeidsgiver. Avtalen med Danica skal gjøre at du som NITO-medlem får mer pensjon for pengene gjennom attraktive vilkår.

 • Digital løsning for EPK gir enkel oversikt over din pensjon
 • Samler all pensjon på ett sted
 • Konkurransedyktige priser
 • Miljø- og bærekrafthensyn ivaretas for hvilke fond penger investeres i
 • Tilbud om andre former for pensjonssparing
 • Gjelder NITO-medlemmer og deres ektefelle/samboer