Trond Markussen

- Trygghet er en viktig del av det å være medlem i NITO. Med medlemsfordelen Tryg Legehjelp styrkes tryggheten i hverdagen til NITO-medlemmene. Vi er stolt av å gi denne medlemsfordelen til deg som NITO-medlem og din nærmeste familie, sier NITO-president Trond Markussen (bildet).

- Lett tilgang på helsehjelp kan være avgjørende i flere situasjoner. Da er det godt å vite at godt kvalifisert helsepersonell kun er tastetrykk unna og står klar til å rådgi deg, sier Markussen.

- Tryg Legehjelp er inkludert i medlemskapet ditt uten ekstra kostnad. Tilbudet er blitt til i forbindelse med at Tryg Forsikring er NITOs samarbeidspartner.

Tryg Legehjelp inkludert i ditt NITO-medlemskap

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.

Jan Einar Vaage er legen som står bak Tryg Legehjelp som nå tilbys alle NITO-familier. Han håper tjenesten blir tatt godt imot og at det bidrar til mindre stress og mer trygghet.

Jan Einar Vaage- Mange henvender seg til oss fordi de ikke får time hos fastlege eller når ventetiden blir for lang på legevakten. Vi får spørsmål om alle slags problemer og bekymringer folk har rundt sin helse. Det er spørsmål om alt fra influensa og utslett, til muskel- og skjelettskader, infeksjoner og matforgiftning, sier Vaage (bildet).

- Jeg pleier å si at vi kan hjelpe deg med mye av det samme som fastlegen gjør. Om det er behov for å treffe en lege fysisk, henviser vi selvfølgelig videre til fastlege, legevakt eller til spesialist. Ved mistanke om livstruende sykdom og alvorlige skader skal legevakt oppsøkes eller 113 ringes først, understreker doktor Vaage.

- Du får tilgang til sykepleier døgnet rundt, og lege fra åtte om morgenen til ti om kvelden, sier han og forklarer: Tjenesten fungerer på den måten at du ringer og snakker med våre sykepleiere, og så går sykepleier gjennom sykehistorien med deg. Hvis du eller sykepleier finner ut at du har lyst til å snakke med en lege, så vil en lege ringe deg opp etter kort tid. Legen kan skrive resept, gi medisinske råd, skrive korte legeerklæringer, eller henvise til spesialist. 

- Alle i husstanden går inn under avtalen. Slik at både ektefelle og barn kan ringe, eller du kan ringe for dem. Hele familien er dekket gjennom Tryg Legehjelp.

Få hjelp til alt – uansett hvor du er

Tryg Legehjelp kan gi legeerklæring på grunnlag av telefon eller videokonsultasjon. Særlig for ungdom i videregående skole, hvor det stilles strenge krav til fravær, vil dette være effektivt.

- Dette er et lavterskeltilbud, sier Vaage. - Det er ikke alt vi kan svare på, eller vi kan undersøke over telefon eller video. Hvis du trenger å komme til fastlege, vil vi anbefale det. Eller hvis du faktisk må til legevakten og du ringer sent på kvelden, så anbefaler vi det. 

- Vi kan gi hjelp med de fleste resepter. Vi bruker det samme journalsystemet som fastlegene. Vi kan se hvilke medisiner du har fått før, og så kan vi skrive ut de reseptene. Da vil de ligge på apoteket i samme sekund som legen skriver de ut. Resepten får du på veldig kort tid.   

Tryg Legehjelp har svært tilfredse pasienter

Tryg Legehjelp måler kontinuerlig pasienttilfredshet, og har siden oppstarten scoret 5,8 av 6,0 på kundetilfredshetsmålinger.

- Det synes vi er veldig hyggelig. Vi skal yte god service, berolige våre innringere og sørge for at de får den beste hjelpen av vårt erfarne team av helsepersonell. Hjelp skal du få, uansett hvor du er i verden eller når på døgnet du ringer, sier Vaage.

For å ta i bruk Tryg Legehjelp må du aktivere tjenesten. Gå inn på Min side hos Tryg for å gjøre dette. De ansatte ved legehjelpen har taushetsplikt som et hvilket som helst annet legekontor.

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg