Gå til innhold
Organisasjonserfaring på CV-en din kan være det lille ekstra du trenger for å få jobben.
Organisasjonserfaring på CV-en din kan være det lille ekstra du trenger for å få jobben.
Medlemsfordeler

Derfor bør du være aktiv student

Det å bruke tiden ved siden av studiene på organisasjonsarbeid gir deg erfaring som er etterspurt hos arbeidsgivere. Det kan gi det lille ekstra som skiller deg fra andre søkere på jobben.

Å melde seg inn i NITO Studentene, ta et frivillig verv og bidra til forandring i studenthverdagen både for deg selv og andre kan avgjøre om du får drømmejobben. Det å være en aktiv og engasjert student gir deg både relevant erfaring, organisasjonskunnskap og allmennkunnskap arbeidsgivere setter pris på.

I en undersøkelse gjort av NIFU, "Utdanning for arbeidslivet", ble arbeidsgivere spurt om hva som er viktigst av følgende: Gode fagkunnskaper, gode kommunikasjons- og samarbeidsevner eller en blanding mellom disse. For både master- og bachelorkandidater er gode kommunikasjons- og samarbeidsevner det viktigste for arbeidsgiverne, kommer det fram.

Det lille ekstra

Jan Christian Vestre er administrerende direktør i Vestre, en av de største produsentene av utemøbler i Norge. Han ser etter engasjement når han skal ansette, i likhet med mange andre ledere. Et verv ved siden av studiene kan være et signal på at du har nettopp dette.

- Utnytt studietiden

Leder for NITO Studentene, Ole Marius Svendsen, anbefaler at du utnytter studietiden til det maksimale. Han påpeker at det er gjennom ulike verv og organisasjoner man både skaper nettverk og lærer seg «soft skills». 

- «Soft skills» gjør deg bedre til å kommunisere med andre, samarbeide, løse oppgaver og håndtere konflikter, for å nevne noe. Når du skal ut i arbeidslivet og jobbe med andre er dette viktige egenskaper, som en arbeidsgiver vurderer like mye som dine karakterer, utdyper han.

2 NITO-Studentene-leder-Ole-Marius-Svendsen-sentralstyret-NT-02597.jpg
Ole Marius Svendsen er leder for NITO Studentene. 

Som medlem i NITO Studentene mener Svendsen du får mulighet til viktig erfaring og kunnskap utenfor fagfeltet ditt, som arbeidsgivere anser som nyttig. 

- Vi har et stort fellesskap med både bachelor- og masterstudenter innen ingeniør- og teknologifag. Det gjør at vi står sterkt og kan tilby sosiale og faglige arrangement som gir deg det lille ekstra når du skal ut i arbeidslivet.

Andre aktuelle saker for studenter

Publisert: Sist oppdatert: