Å melde seg inn i NITO Studentene, ta et frivillig verv og bidra til forandring i studenthverdagen både for deg selv og andre kan avgjøre om du får drømmejobben. Det å være en aktiv og engasjert student gir deg både relevant erfaring, organisasjonskunnskap og allmennkunnskap arbeidsgivere setter pris på.

I en undersøkelse gjort av NIFU, "Utdanning for arbeidslivet", ble arbeidsgivere spurt om hva som er viktigst av følgende: Gode fagkunnskaper, gode kommunikasjons- og samarbeidsevner eller en blanding mellom disse. For både master- og bachelorkandidater er gode kommunikasjons- og samarbeidsevner det viktigste for arbeidsgiverne, kommer det fram.

Det lille ekstra

Jan Christian Vestre er administrerende direktør i Vestre, en av de største produsentene av utemøbler i Norge. Han ser etter engasjement når han skal ansette, i likhet med mange andre ledere. Et verv ved siden av studiene kan være et signal på at du har nettopp dette.

- Utnytt studietiden

Leder for NITO Studentene, Linn Robin Andersen, anbefaler at du utnytter studietiden til det maksimale og engasjerer deg. Hun påpeker at det er gjennom ulike verv og organisasjoner man både skaper nettverk, tilegner seg ny kunnskap og skiller seg ut på jobbsøknaden.

- Alt du lærer gjennom frivillige verv og engasjement, som for eksempel samarbeid, oppgaveløsning, økonomi og kommunikasjon kan gjøre at du skiller deg ut i søknadsbunken og lander drømmejobben. Når du skal ut i arbeidslivet og jobbe med andre er dette viktige egenskaper, som en arbeidsgiver vurderer like mye eller mer enn dine karakterer, utdyper hun.

Linn Robin Andersen
Linn Robin Andersen er leder for NITO Studentene. 

Som medlem i NITO Studentene mener Andersen du får mulighet til å tilegne deg viktig erfaring og kunnskap utenfor fagfeltet ditt, som arbeidsgivere anser som nyttig. 

- Vi har et stort fellesskap med både bachelor- og masterstudenter innen ingeniør- og teknologifag. Det gjør at vi står sterkt og kan tilby sosiale og faglige arrangement som gir deg det lille ekstra når du skal ut i arbeidslivet.