Gå til innhold
Bilde av jente
Medlemsfordeler

Derfor bør studenter tegne uføreforsikring

Flere og flere unge blir uføre. Er du, som de fleste studenter eller nyutdannede, uten uføreforsikring? Da kan du i verste fall ende opp som minstepensjonist. Godt å vite at som studentmedlem i NITO blir du ivaretatt økonomisk om helsen svikter om du velger +MEG som en del av din NITO-studentforsikring.

Som studentmedlem har du NITO Studentforsikring inkludert i medlemskapet, forsikringen inneholder Tryg Legehjelp utvidet med psykisk helsehjelp. I tillegg har du mulighet til å velge mellom + MEG (som sikrer ved både arbeidsuførhet og ulykkesskader) eller + MITT (som sikrer innboet ditt).

NITO Studentforsikring - valget er ditt

Velger du +MEG slipper du å levere helseskjema og sikrer deg større økonomisk trygghet om helsen skulle svikte.

God uføre- og ulykkesforsikring – uten egenerklæring om helse

NITO Studentforsikring +MEG inneholder både en uføreforsikring og en ulykkesforsikring. Uføreforsikringen gir deg en engangserstatning på 5G (506.755 kr) ved minst 50 prosent varig arbeidsuførhet. Med arbeidsuførhet menes at evnen til å utføre inntektsgivende arbeid er varig nedsatt.

Vanligvis må man levere en helseerklæring på en uføreforsikring, da forsikringen dekker sykdom. Har du for eksempel diabetes eller ADHD, sliter med dårlige knær eller rygg vil du kunne risikere å ikke få kjøpt egen uføreforsikring. Men velger du NITO Studentforsikring +MEG slipper du å levere egenerklæring om helse og har en økonomisk trygghet hvis noe skulle ramme deg i framtida.

Vanligste årsaker til uføretrygd

Psykiske lidelser, muskel – og skjelettsykdommer, samt sykdom i nerve – eller sirkulasjonssystemet er de tre vanligste årsakene til uføretrygd.

Psykiske lidelser troner i toppen og er et voksende problem som koster både samfunnsmessig og økonomisk. I følge Folkehelseinstituttet (2015, 2014) står psykiske lidelser for over 1/3 av dagens uføre og koster ca. 70 milliarder kroner årlig.

Ingen tenker på at helsen kan svikte

Graf uføre1.pngAt man kan bli ufør er ikke noe de fleste studenter tenker mest på. Det ser man i at under halvparten i aldersgruppen 20 til 30 år ikke har uføreforsikring.

Antall unge uføre er økende og i 2013 ble rundt 10.000 uføre, mens i 2018 bikket tallet hele 18.000 personer.

Mange blir uføre som studenter eller nyutdannet, eller før de har startet sin yrkeskarriere. Uten uføreforsikring blir utbetalingen rett over 200.000 kroner i året. Det vil si at uten uføreforsikring må du da leve på tilnærmet minstepensjon.

Graf uføre2.jpg

I 2013 var det i underkant av 10.000 unge uføre. I 2018 bikket tallet for første gang hele 18.000 personer. Det tilsvarer hele befolkningen i Vestby eller Narvik kommune.

Tryg Legehjelp inkludert i ditt NITO-medlemskap

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Publisert: Sist oppdatert: