Gå til innhold
Mennesker snakker om pensjon. Foto Tom Haga
Medlemsfordeler

Sørg for å få mest mulig utbetalt: I 2021 må du ta et viktig valg om din kommende pensjon

Hva skal du leve av når du blir pensjonist? Det er viktig at du har oversikt over pensjonen din og sørger for å få mest mulig utbetalt når den tid kommer. En lovendring gjør at du i større grad påvirker dette selv. Pensjon er vanskelig for mange, da er det godt å vite at NITO vil hjelpe deg og snart lanserer medlemsfordelen NITO Egen pensjonskonto.

I januar 2021 innføres nye regler for pensjonssparing i Norge. Dette vil blant annet få stor betydning for deg som har innskuddspensjon gjennom arbeidsgiver.

Du har kanskje hørt og lest om det som kalles egen pensjonskonto (EPK), men ikke helt fått med deg hva det vil innebære for deg og din framtidige inntekt som pensjonist. For at NITOs medlemmer skal føle trygghet også når det kommer til pensjon, lanserer NITO i 2021 en ny medlemsfordel, nemlig NITO Egen pensjonskonto.

Når lovendringen trer i kraft, skal NITO Egen pensjonskonto være et attraktivt tilbud til medlemmene. 

Les mer om NITO Egen pensjonskonto

Hva er EPK?

  • Med EPK samles i utgangspunktet all innskuddspensjon du har fra tidligere arbeidsforhold (pensjonskapitalbevis) automatisk på pensjonskontoen du har hos din nåværende arbeidsgiver.

  • Er du ansatt i en bedrift med innskuddspensjon, betaler arbeidsgiver den årlige sparingen til din pensjonskonto. Arbeidsgiver dekker også forvaltnings- og administrasjonskostnader så lenge du er ansatt i bedriften. Men det nye er også at EPK gir deg mulighet til selv å velge hvor du vil samle din pensjonssparing, det må nødvendigvis IKKE skje hos din arbeidsgiver. Andre tilbydere vil kunne gi deg bedre vilkår.

Fra «null» oversikt til full oversikt

Mange NITO-medlemmer har opptjent pensjonskapital (pensjonskapitalbevis) fra tidligere arbeidsforhold. Det er viktig å vite at disse pensjonskapitalbevisene forvaltes hver for seg og det er du selv som blir belastet for forvaltnings- og administrasjonskostnadene. For de fleste betyr dette «null» oversikt over pensjonssparingen og at du belastes unødvendig høye kostnader.

Ved å samle dagens pensjonsopptjening og pensjonskapitalbevisene dine på én og samme konto (EPK), vil du enkelt få oversikt over utviklingen av pensjonssparingen din og kan sikre deg en mer kostnadseffektiv forvaltning. Det er dette som skjer når du får deg EPK.

For at du skal få denne oversikten på en enkel og grei måte, og samtidig sikre deg selv en god pensjon, vil NITO hjelpe deg med dette. Medlemsfordelen NITO Egen pensjonskonto lanseres på nyåret.

NITO Egen pensjonskonto – hvorfor kan dette være en god løsning for deg?

  • Bedre oversikt over egen pensjon, både i opptjeningstiden og i utbetalingstiden
  • Kostnadseffektiv forvaltning, mer pensjon til deg

Med NITOs nye medlemsfordel NITO Egen pensjonskonto, kan du samle pensjonsopptjeningen fra både dagens arbeidsgiver og tidligere arbeidsforhold gjennom NITO.

NITO er for tiden i en anbudsprosess med flere tilbydere av denne nye pensjonstjenesten. Som Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer har NITO en god posisjon til å kunne tilby markedets beste utgave av EPK.

NITO Egen pensjonskonto skal sikre deg en trygg og sikker forvaltning av pensjonssparing, fra studenttilværelsen, gjennom en yrkesaktiv karriere og så lenge pensjonen utbetales. 

Om du velger NITO Egen pensjonskonto er du trygg på at NITO kontinuerlig overvåker at du ikke belastes unødvendig høye forvaltnings- og administrasjonskostnader og at du på denne måten får «mer pensjon for penga». Fra NITOs side er det også et krav om bærekraftig forvaltning.

Ønsker du at arbeidsgiveren du har i dag skal forvalte pensjonen du har hos dem, men at NITO skal hjelpe deg med tidligere pensjonsoppsparing? Ja, da kan du velge å bare samle pensjonskapitalbevisene dine fra tidligere arbeidsforhold i NITO Egen pensjonskonto.

Den nye medlemsfordelen vil omfatte flere enn bare de med innskuddspensjon hos nåværende arbeidsgiver. Studenter, selvstendig næringsdrivende, ansatte i offentlig sektor, arbeidssøkende/arbeidsledige og alderspensjonister vil også få muligheten til å samle pensjonskapitalbevis i NITO Egen pensjonskonto.

Vi hjelper deg med valget

Er du usikker på hva du skal velge eller hva som er forskjellen på NITO Egen pensjonskonto og EPK hos din nåværende arbeidsgiver? NITO vil sørge for at du får muligheten til å snakke med en kvalifisert rådgiver før du foretar et valg.

Les om NITO Egen pensjonskonto

Pensjon på 1-2-3

NITO Egen pensjonskonto – enkelt, forutsigbart og trygt

Meld deg inn i NITO

Gjør som over 93.000 andre ingeniører og teknologer.

Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. Du kan trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt.

Bli medlem nå

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Publisert: Sist oppdatert: