Gå til innhold
Medlemsfordeler

Forsikringsskader: Disse skadene er ingeniører mest utsatt for

Er ingeniører mer uheldige eller slepphendt enn befolkningen for øvrig? Her er topp 3-listen over ingeniørenes meldte skader på innboforsikring til forsikringsselskapet. Se også seks tips til hvordan ta bedre vare på mobiltelefonen.

 

Når uhellet er ute er det godt å ha en forsikring som dekker. Ingeniørene og teknologene er minst like uheldige som resten av befolkningen, men forsikringsselskapet Gjensidige mener ingeniørene er gode på forebygging mot brann og vannskader.

Topp tre forsikringssaker for ingeniører

  1. Knust mobilskjerm (46 %)

  2. Uhellsskader (25 %)

  3. Sykkeltyverier (8 %)

Passer ingeniørene godt nok på mobilen?

Dekning for knust mobilskjerm ble innført for et par år siden. Og godt er det for ingeniørene! Nesten halvparten av skadene fra ingeniører gjelder nettopp knust mobilskjerm, mot bare kvartparten for resten av befolkningen. Her skiller ingeniørene seg ut. Så er ingeniører mer slepphendte enn folk flest? Linda Engen, produktsjef i Gjensidige, tror ikke det.

- Det er nok mer at de gjennom NITO har fått høre om dekningen, og derfor vet at den kan benyttes. De har jo nøyaktig like mange såkalte uhellsskader som alle andre, altså ødelagte PC-er, briller og platetopper, så dette har nok lite med ekstra glatte fingre å gjøre, sier Engen.

Roser ingeniørene: God på å forebygge brann og vannskader

Ingeniørenes skadestatistikk for uhell i hjemmet avslører visse forskjeller mellom denne gruppen og andre grupper i befolkningen.

Totalt utgjør uhell i hjemmet 25 prosent av alle forsikringssakene NITO-medlemmene melder til Gjensidige.

Etter å ha studert tallene for de med NITO Innboforsikring i Gjensidige, kan Engen fortelle at ingeniørorganisasjonens medlemmer gjennom mange år har vist seg spesielt gode på å gjøre forebyggende tiltak som overspenningsvern og vannstoppventiler.

- Det kan jo bety at den gjennomsnittlige ingeniør lettere forstår årsakene til slike skader, eller i hvert fall har mer selvtillit og kunnskap med tanke på å installere tekniske anordninger. Men vi vet det ikke. Det vi derimot vet, er at det har en positiv effekt, sier Engen.

Lav skadeprosent gir lav pris over tid

- Uansett hva årsaken er, er det ingen tvil om at ingeniørene har betraktelig færre saker som gjelder brann- og vannskader, sier hun. - Slik har det vært lenge, og det lave antallet skader bidrar til at man gjennom NITO har gode priser på denne typen forsikring.

For dataene samles jo av en grunn. Alle forsikringsselskap fører statistikk over kundenes skader, enten det gjelder ingeniører eller andre. Opplysningene gir blant annet grunnlag for prissetting og videreutvikling av forsikringsprodukter.

- Det kan dreie seg om alt fra gode råd om ulike forholdsregler til vurderinger om nye produkter må innføres, eller om dekninger bør endres, forklarer Engen.

Interesser styrer skadefrekvens

- Ingeniører er nok mer interessert i tekniske gadgets og moderne løsninger enn andre. De kan jo rett og slett ha et relativt sett høyere antall  mobiltelefoner. Det vet vi ikke, men det kan være slik, sier produktsjefen i Gjensidige.

- Til sammenligning var ingeniører en god stund mer utsatt for sykkeltyveri enn andre. Dette antok vi kunne ha noe å gjøre med at mange i yrkesgruppen syklet til jobb og i fritiden, og derfor brukte mer penger på utstyr. Det gjorde dem igjen mer utsatt for tyverier.

Engen forteller at selv om sykkeltyveri er på tredjeplass over meldte saker, så har det vært en tydelig nedgang i slike tyverier. - Ingeniørene har tydeligvis lært å ta sine forholdsregler, sier Engen.

Hun oppsummerer ingeniørenes forsikringsforhold slik: - Det ser ut til at ingeniører er litt bedre på å forebygge skader, men dessverre er de nok akkurat like uheldige som resten av oss.

Velg NITO Innboforsikring

Slik tar du bedre vare på mobiltelefonen - seks tips som sikrer mobilen din

  1. Oppbevar mobilen i vanntett plastlomme
  2. Unngå direkte sollys
  3. Tenk på hvor du legger mobilen fra deg
  4. Unngå kondens i lomma
  5. Lukk lomma - unngå at mobilen faller ut
  6. Ta deg mobilfri - legg mobilen i en skuff hjemme

Les mer om tipsene på Gjensidige.no

Se alle dine medlemsfordeler

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler

Publisert: Sist oppdatert: