Boliglånsforskriften stiller krav som alle norske banker må følge når de skal låne ut penger til bolig, men vår bankpartner Nordea vet at ingen mennesker er like. Derfor har de rådgivere som setter seg inn i akkurat din situasjon, og som er opptatt av å finne løsninger som du kanskje ellers ikke ville sett.

Du får gode råd om hvordan du kan strukturere økonomien din for å få mest ut av pengene dine, og ekstra gode betingelser, som kan muliggjøre boligdrømmen.

Bli kjent med dine bankfordeler i Nordea

Som NITO-medlem får du svært gunstig boliglånsrente. Renten settes individuelt.

Ta kontakt med Nordea og sjekk hvilken rente du kan få

Her er bankenes sjekkliste for boliglån:

  • Du må ha minimum 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital.
  • Størrelsen på lånet: Samlet gjeld kan ikke overskride fem ganger inntekten. Det inkluderer også annen gjeld, som studielån og kreditt på kredittkort. 
  • Du skal kunne tåle en renteoppgang på tre prosentpoeng. I dagens marked bør du altså kunne tåle en rente på 7 - 8 prosent for å skulle få lån.
  • Med i helhetsvurderingen er også ønsket nedbetalingstid, lånesøkerens livssituasjon, informasjon om betalingsanmerkninger, skattemeldinger, mislighold og annen gjeld.

Det er uansett smart å ta kontakt med banken hvis du vurderer å kjøpe bolig. I motsetning til nettbaserte banker, kan Nordeas rådgivere gå inn i hver enkelt sak og finne best mulig løsning sammen med deg.

Finansieringsbevis - uforpliktende og kostnadsfritt

Skal du kjøpe bolig, må du ha finansieringsbevis. Dette er smart å ha i orden før du drar på visning,  slik du faktisk kan være med i en budrunde.

Et finansieringsbevis er bindende for banken, men helt uforpliktende for kunden. I Nordea er finansieringsbeviset gyldig i seks måneder og kan fornyes.

Fast eller flytende rente?

Boliglånsrentene har vært på historisk lavt nivå i en stund, men utgiftene til norske husstander sammenlignet med inntekten øker stadig. Så hvor viktig er det egentlig med denne renten?

Renten er veldig viktig. Hvis den går kraftig opp, så kan dette føre til betalingsproblemer. Det er nettopp derfor bankene tar høyde for eventuelle renteoppganger før de innvilger et lån.

Fastrente er en forsikring mot høyere rente. Trenger du forutsigbarhet i økonomien din, kan det være en god idé å binde renta.  Men på den andre siden sitter du fast hvis renten går ned. Med flytende rente får du mer fleksibilitet og ved behov kan du søke om avdragsfrihet.

Skreddersydde råd basert på din situasjon

Nordea vet at ingen mennesker er like. Derfor skreddersys rådgivningen etter dine behov og økonomiske situasjon. Hos vår bankpartner Nordea treffer du rådgivere som er opptatt av å sette seg inn i din situasjon, og gi deg gode råd om hvordan du kan strukturere økonomien, få mest ut av pengene dine, og som kan hjelpe deg å oppfylle boligdrømmen.

Enten du trenger hjelp med bolig, arv, sparing eller generell økonomi, får du din egen personlige rådgiver som bruker tid på å forstå akkurat deg, og som gir gode råd basert på din økonomi og ditt liv. Rådgiveren er tilgjengelig når du har behov for det.