Gå til innhold
Medlemsfordeler

NITO Oppstart: Fra idè til virkelighet – også for studenter

Er du student og har lyst å skape din egen bedrift? Hva må til? Få hjelp til å realisere dine forretningsideer. Medlemsfordelen NITO Oppstart lanseres på en egen oppstartkonferanse 6. juni i Oslo.

Påmelding

Gruppe lokale listefoto GettyImages.jpg

Som ingeniør- eller teknologistudent har du fersk og ettertraktet kompetanse som arbeidslivet trenger. Men hvilket forhold ønsker du å ha til arbeidslivet når du er ferdig med å studere? Skal du bli ansatt et sted, eller har du planer om å starte din egen bedrift?

Det å starte for seg selv med en ide du ønsker å realisere, eller et problem du søker å løse er spennende men også utfordrende. Mange opplever at det kan være vanskelig å starte noe eget, de vet ikke helt hvordan gå fram. Hvilke lover og regler gjelder egentlig? Er det ikke tryggere å bare bli ansatt et sted?

Vil du starte for deg selv? NITO Oppstart er her for å hjelpe deg.

God hjelp på vei

Det jobbes med å etablere flere gode tilbud innen veiledning, juridisk bistand og annet du trenger i en oppstartfase. Du vil få tilgang til kunnskap om entreprenørskap gjennom temamøter og nettverkstreff.

Medlemstilbudet NITO Oppstart vil gi deg som medlem trygghet knyttet til etablering. Det er mye å passe på. Hva med forsikringer? Hvilke forsikringer må jeg ha når jeg starter egen bedrift?

Gratis forsikring i seks måneder

NITO har inngått et samarbeid med Tryg om å gi deg gode forsikringer helt gratis de seks første månedene etter at du har registrert din nye virksomhet.

Gratis forsikring 

Ung og modig?

De aller fleste av NITOs medlemmer er ansatt i en virksomhet. I følge NHOs økonomibarometer kan det tyde på at vi i løpet av 10­-15 år vil se større innslag av innleie, selvstendig næringsdrivende og midlertidige stillinger. En kartlegging NITO har foretatt gir også slike signaler.

Dagens Næringsliv skriver om universitetsmiljøer med økende andel studenter som velger å starte opp for seg selv eller bli ansatt i start-up firma. Så når skal du starte for deg selv? Kanskje akkurat nå er den beste tiden.

Kommer du rett fra skolebenken har du fersk kompetanse, du har kontaktnett blant studenter på andre studier og kanskje ikke forpliktelser utover deg selv. Som nyutdannet har du trolig stor arbeidskapasitet og mye entusiasme. Dette er egenskaper du trenger for å ta steget ut og skape din egen arbeidsplass.

Mange prøver, men få lykkes over tid

Totalt i Norge er det om lag 50.000 nye oppstartsbedrifter hvert år. Og i de siste årene har det vært en sterk vekst. Dessverre er det under halvparten av disse som klarer seg over to år og hele 70 prosent av nyetablerte bedrifter er ikke aktive etter fem år.

Den kraftigste veksten av selvstendig næringsdrivende er i næringer som IKT og undervisning. Dette kan tyde på at det er ingeniører og teknologer involvert i veksten. NITO ønsker derfor gjennom NITO Oppstart å øke sannsynligheten for at medlemmer som ønsker å satse, vil lykkes over tid.

Bli med på Oppstartkonferansen

Lanseringen av NITO Oppstart skjer på oppstartskonferansen på Folk Oslo, 6. juni. Her får du høre andre gründeres erfaringer og lære mer om hvordan det er å starte egen bedrift. Konferansen er gratis for NITO-medlemmer, andre må betale 990 kroner.

Meld deg på nå.

NITO vil bidra til at medlemmer som ønsker å starte egen bedrift, lykkes i å starte og drive bedriften.

Publisert: Sist oppdatert: