Gå til innhold
Medlemsfordeler

Skal du leie bil i sommer?

Da vil du med stor sannsynlighet bli tilbudt ulike forsikringer når du skal hente bilen. Takker du «ja» til disse forsikringene, risikerer du at leiebilen blir mye dyrere enn prisen du fikk oppgitt ved bestilling.

I følge Forbrukerrådet* er det særlig én forsikring som har utgjort den mest kostbare forbrukerfellen - egenandelforsikringen.

Mange utleieselskap opererer med svært høy egenandel ved skade på bilen. Du bør derfor ha en forsikring for å unngå/redusere egenandelen.

Poenget er at forsikringen kan bli svært dyr dersom du kjøper denne hos bilutleier - gjerne en tusenlapp eller mer avhengig av avtaleieperiode, utleiefirma og land.

Det lønner seg derfor å kjøpe denne forsikringen på forhånd hos andre tilbydere. Da kan du slippe unna med noen hundrelapper. Aller rimeligst, kanskje til og med helt gratis, er det å betale leiebilen med et kredittkort hvor egenandelforsikring er inkludert.

* Kilde: Forbrukerrådet

NITO PRE - egenandelforsikring inkludert

NITO PRE er det nye kredittkortet fra DNB som tilbys NITO-medlemmer. Betaler du leiebilen med NITO PRE, kan du trygt takke «nei» til egenandelforsikring neste gang du leier bil.

Forsikringen gjelder i hele verden og dekker en egenandelen på inntil kr 25 000 per skadetilfelle (kr 30 000 per forsikringsår). Vær oppmerksom på at innehaver av NITO PRE må være den som står som leietaker av bilen for at forsikringen skal være gyldig. Du kan lese mer om egenandelsforsikringen og søke om NITO PRE på precard.no

Priseksempel NITO PRE: Nominell rente 15,9 %. Effektiv rente 17,11 %, 15.000 o/12 md., tot. 16.323,-.

Publisert: Sist oppdatert: