Gå til innhold
Takstmann på jobb

Derfor bør du bruke takstmann

Vurderer du å selge boligen din, er vårt råd at du kontakter en takstingeniør før du setter i gang prosessen med en eiendomsmegler.

Det er nærliggende å tenke at den første du skal kontakte hvis du vurderer å selge boligen din er en eiendomsmegler. Men hvis du har litt god tid, råder vi deg til å gå grundig til verks og få en skikkelig gjennomgang av boligen din av en takstmann. Våre takstmenn bruker en standard boligsalgsrapport for å dokumentere tilstanden på huset eller leiligheten.

Lettere å selge med god dokumentasjon

Det er betimelig å stille spørsmål ved hvorfor du skal betale en takstmann for å gi en takst, når en del meglere tilbyr en prisvurdering gratis. Svaret er at du er tryggere som boligselger hvis du kjenner til alt det tekniske ved din bolig. Selv om du har bodd der mange år og gjort oppgraderinger kan det finnes feil og mangler som bør utbedres eller opplyses om ved et salg. Og har du en bolig som er i god stand, vil det styrke dine muligheter for å få en god pris hvis du gjennom boligsalgsrapporten kan dokumentere det.

– Boligselgere vinner på ærlighet. Boligkjøpere som føler seg trygge på boligens tilstand, er villig til å gå høyere i pris enn de som er mer usikre, sier Espen Fuglesang, administrerende direktør i NITO Takst. Han har lang erfaring både som takstmann og eiendomsmegler.

Færre konflikter

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt, og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil og mangler i ettertid. En god teknisk rapport gir færre konflikter.

Ingen av oss ønsker å havne i en konflikt og det er derfor lurt å både ha en god dokumentasjon og å ha mulighet til å utbedre eventuelle feil før du legger boligen ut for salg. En takstmann bruker sin faglige kompetanse til å vurdere boligen teknisk, og er ikke opptatt av design på kjøkken og fargen på veggen. Det er bak den strigla fasaden feilene ligger og det er det som kan koste deg dyrt, både som kjøper og selger.

En boligsalgsrapport er en god investering!

Velg Boligsalgsrapport

Boligsalgsrapport

Se brosjyre om Boligsalgsrapporten

Velg NITO Takst

  • Krav til minimum byggteknisk ingeniørutdanning og/eller mesterbrev for våre takstmenn
  • Krav til DNV-sertifisering for å utarbeide Boligsalgsrapporten
  • QR-kode sikrer rapportens gyldighet
  • Webapp med grafisk framstilling av boligen i alle våre boligsalgsrapporter
Publisert: Sist oppdatert: