Gå til innhold
NITO Vest-Agder

Utdanning og kurs til ingeniøren og teknologen, noe for deg?

Universitetet i Agder (UiA) har nå studietilbud som kan være av interesse for ingeniører og teknologer som ønsker kompetanseheving i omstillingsperioden vi nå er inne i.

Dette tiltaket setter NITO stor pris på, og nestleder i NITO Vest-Agder Svein Otto Mejlænder fra Feda, og som jobber som prosessingeniør på GE Healthcare, er storfornøyd med nyheten. Han har tidligere engasjert seg i saken, nå ser han at tilbudet kommer.

-Videreutdanning er noe jeg selv har gjennomført og har erfaring med. Jeg har tidligere uttalt at det ved den lokale utdanningsinstitusjonen for Agder har vært for dårlig med EVU (Etter- og videreutdanning)-tilbud relatert til teknologi-interesserte. For egen del, og for flere av mine kolleger, så var det studietilbudene i Trondheim og Stavanger som ble valgt på bekostning av Agder.

Mejlænder tok i fjor kontakt med representanter fra UiA (leder for EVU), hvor problemstillingen ble fremlagt. Dette da spesielt på bakgrunn av innspill fra NITO-tillitsvalgte, men også ut fra personlige erfaringer med andre utdanningsinstitusjoner og deres EVU-portefølje.
-Er det så stort behov for et slikt tilbud?
-Det har vært og vil være et betydelig behov for at UiA også melder seg på som aktør/ tilbyder innen teknologifag for denne type tilbud i landsdelen.
Nå er det flere som må vurdere andre arbeidsmarkeder, men av hensynet til privatsituasjonen (barn-familie-økonomi), så er det ett «krav» for at det skal kunne være gjennomførbart, at det kan utføres uten videre belastning for den enkelte. Man må unngå behov for lange reiser, borte hjemmefra osv. Dette koster både tid og penger for dem det gjelder.

Svein Otto mener tilbudet som er kommet nå er en viktig start i prosessen om å øke EVU-tilbudet fra UiA, men det må jobbes med å utvikle flere i tiden som kommer.
-Mulighetene for å tilegne seg ny kunnskap vil være et viktig konkurransebidrag, både for de lokale bedriftene og arbeidsplassene i Agder, og for kompetansesøkende medlemmer. Dette er også med på å skape et kvalitetsstempel for landsdelen som et kompetansesenter. Dette vil da også kunne tiltrekke nye nødvendige ressurser, når pilene igjen vil peke oppover, avslutter Svein Otto Mejlænder, nestleder i NITO Vest-Agder.

Publisert: Sist oppdatert: