Gå til innhold
Trond Markussen på NITO Kongressen 2018.
Trond Markussen på NITO Kongressen 2018.
Organisasjon

Trond Markussen gjenvalgt som president i NITO

Trond Markussen har vært president i NITO siden 2012, og har nå blitt gjenvalgt som president under NITO Kongressen.

Markussen er selvstendig næringsdrivende og har et selskap der han tidligere jobbet med godkjenning av elektronikkprodukter og ledelse (management for hire). Han ble medlem av NITO allerede som student.

- Jeg ble medlem mens jeg studerte på ingeniørhøgskolen, og jeg har aldri sett noen grunn til å endre på det. Min første arbeidsplass var på en fabrikk med et tydelig og sterkt fagforeningsmiljø, der så jeg nytten og verdien av å være organisert.

- Jeg har også vært aktiv i en av NITOs mange lokale avdelinger. Derfor kjenner jeg organisasjonen på mange nivå. Det er alltid spennende å komme inn i nye roller og lære enda mer om NITO og rollen som tillitsvalgt.

Her er NITOs nye hovedstyre

Vil sette ingeniørene på dagsorden

- Vi har mange dyktige tillitsvalgte og ansatte som setter sin ære i å utvikle NITO og skape en enda mer synlig ingeniørorganisasjon, både lokalt og sentralt. Reisen har vært fantastisk så langt, og jeg vil gjerne være med å utvikle organisasjonen videre.

Videre forteller Markussen at en fallende organisasjonsgrad er en utfordring for hele det norske og nordiske arbeidslivet. Derfor er det viktig å synliggjøre hva man har fått til som fagorganisasjon og at man står sammen.

- Vi må bidra til å synliggjøre ingeniørkompetansen i samfunnet. Ingeniørenes stemme er viktig i samfunnsutviklingen, og den er på god vei til å ta en tydelig posisjon. Nå gjelder det å videreutvikle denne posisjonen. Mye av den teknologiske utviklingen vi befinner oss i og vil se framover skapes av ingeniører, derfor må vi sørge for at vi sitter i førersetet.

- Å være medlem av en fagorganisasjon er som en forsikring, forhåpentligvis går alt bra og man har ikke behov for bistand. Men dersom det skjer noe uventet, er medlemskapet gull verdt.

Aktuelle saker fra NITOs kongress


Se alle aktuelt-saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: