Gå til innhold
Organisasjon

Flere skal bli nysgjerrig på teknologi

- Norge trenger flere teknologer. Har du ikke besøkt et vitensenter enda, så er det på tide. Spesielt barn og unge må få øynene opp for teknologi og realfag. Det sier ingeniør Raymond Haugli fra Hisøy ved Arendal. 22.-25. oktober 2015 arrangerte NITO sin kongress. Haugli er valgt som medlem i hovedstyret.

Kontaktinformasjon for Raymond Haugli: 90825962 / .

Haugli ble 25. oktober valgt inn i NITOs hovedstyre for de neste tre årene. NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer. Organisasjonen har 80.000 medlemmer.

- Som ingeniør er jeg først og fremst nysgjerrig, jeg vil gjerne vite hvordan ting fungerer, slik har det vært siden jeg var liten gutt. Alt innen teknologi er spennende! - Det gir meg energi og motivasjon hver eneste dag. Jeg er overbevist om at teknologi og teknologisk utvikling er avgjørende for dagens og morgendagens verden, sier Haugli.

Mer realfag

- Siden jeg begynte å engasjere meg i lokalavdelingen NITO Aust-Agder, har mitt kjerneområde vært å jobbe for å styrke realfagskompetansen i samfunnet. Dette synes jeg er både gøy og veldig viktig.

- Gjennom samarbeid med Vitensentrene og det offentlige Norge skal vi styrke forståelsen og nysgjerrigheten for teknologi i hverdagen enda mer, spesielt blant de unge. Norge trenger å dyrke vinnere innenfor realfag, det skal NITO bidra til.

Følger hele prosessen

Til daglig jobber Raymond Haugli i bedriften HERNIS Scan Systems. - Vi lager CCTV-kamera og overvåkningsløsninger for olje- og gassindustrien, både til offshore, marine og onshore. Våre løsninger er sett på som blant de beste i verden. Jeg er teamleder på prosjektavdelingen og prosjektleder for leveranseprosjektene våre.

- Som prosjektleder følger jeg prosjektet fra selger forhandler fram en løsning med en kunde, via planlegging, design, produksjon, test, dokumentasjon og leveranse, til oppfølging av kunde ved avslutning av prosjektet.

- Ingen dager er like, alle fasene krever veldig forskjellig handlinger. Jeg sitter en del på kontor og gransker spesifikasjoner, ser på dokumenter og tegninger. Jeg kommuniserer med selger og kunde, og koordinerer prosjektene. Ofte er jeg rundt omkring i fabrikken for å følge opp detaljer i produksjon og testing. Dagen blir som regel aldri slik jeg har planlagt den fra morgenen av, sier Haugli.

Forsikring på arbeidslivet

- Jeg mener NITO er den beste organisasjonen for norske teknologer og ingeniører. Vi rendyrker teknologi og har en forholdsvis unison medlemsmasse. Jeg ser på NITO som en god forsikring på arbeidslivet ditt. Du blir ivaretatt lokalt på bedriften i bedriftsgrupper når det gjelder lønn og arbeidsvilkår, og vi har et stort og dyktig sentralt apparat som hjelper deg når det trengs.

- I tillegg til å sette medlemmet i sentrum, jobber NITO for ingeniørenes rolle i samfunnet. Her er det fokus blant annet på god realfagsutdanning og større forståelse av ingeniørens viktighet. Dette vil i sin tid igjen gi ingeniøren anseelse for den viktige jobben han eller hun utfører.

Publisert: Sist oppdatert: