Gå til innhold

Aktuelle politikknyheter i en liste

NITO sponser TENK Tech Camp 2020

- Hvis jenter skal få øynene opp for mulighetene innen teknologisk utdanning og karrière, trenger vi arrangementer som dette. Jeg er stolt over å kunne gi vår støtte, sier NITOs president Trond Markussen. 

Silje Skyttern, studentleder i NITO, håper arbeidsmarkedet for nyutdannede ingeniører snur.

- Ikke gi opp jobbsøkingen

Koronapandemien, permitteringer og ansettelsesstopp gjør det vanskeligere for nyutdannede ingeniører å få relevant jobb. Studentleder i NITO gir deg fem tips til hvordan du kan skille deg ut i søknadsprosessen.

Trond Markussen

- Nulloppgjør ikke aktuelt

- I bedrifter som går bra og i offentlig sektor aksepterer vi ikke et nulloppgjør. Denne våren har vist oss at arbeidstakere står på for arbeidsgiver «i gode og onde dager». Det skal synes på lønnsslippen, sier NITO-president Trond Markussen. 

Trond Markussen

Kritisk til hjemmet som fast arbeidsplass

- Hjemmekontor kan være bra som et alternativ i en periode eller et par dager i uka, men som en fast arbeidsplass mener jeg det ikke er noen god løsning, sier Trond Markussen.

Ansiktsgjenkjenning. Etikkmedarbeider innfelt. Illustrasjon: GettyImages

Si fra når du ser at teknologi kan bli misbrukt

Er det greit med ansiktsgjenkjenningsteknologi som fører til diskriminering? NITO etterlyser regulering. Grunnleggende rettigheter må ivaretas før ansiktsgjenkjenning og kunstig intelligens kan tas i bruk.

Helsepolitisk barometer: Høy tillit til teknologien i helsetjenesten

- At befolkningen har stor tillit til at norsk helsevesen holder et høyt teknologisk nivå er bra. Men NITO mener det er behov for flere teknologer i helsetjenesten, slik at vi hele tiden er i front teknologisk, og ikke minst har trygg og sikker drift av teknologien, sier Trond Markussen, president i NITO.

Viser 1 til 10 av 503