Gå til innhold

Aktuelle politikknyheter i en liste

Rekruttering – slik lykkes du

Skal du rekruttere? Hvordan går du fram for å finne riktig kandidat til riktig rolle? Rekruttering er en strategisk viktig prosess og feilansettelser er dyrt for både virksomheten og den enkelte.

Debatt om cybersikkerhet på Arendalsuka 2019.

- Flere må utdannes innen cybersikkerhet

- Norske bedrifter utsettes daglig for cyberangrep. Vi må utdanne flere ingeniører og teknologer med cybersikkerhet som fagfelt, sa Trond Markussen på Trygs arrangement om cybersikkerhet på Arendalsuka.

- 5G-teknologien vil gjøre en stor forskjell

Blir 5G en ny revolusjon eller gir den oss bare mer fart på nettet? På Arendalsuka 13. august inviterte NITO et ekspertpanel for å gi noen svar på om og i så fall hvordan 5G vil endre verden.

- Vi trenger flere jenter med på laget

Til tross for tiltak som jentedager og kvotering er kvinner i mindretall i teknologi- og realfagsutdanningene, både i grunnskole og i høyere utdanning. Hva er det vi gjør feil?

Advokat Kirsten Johansen Rydne Jobber bredt innenfor hele det arbeidsrettslige feltet.

- Grenseløs arbeidstid er et samfunnsproblem

- Det har gått med mange år og mange millioner til å kartlegge problemet med at arbeidstidsbestemmelsene ikke etterleves. Nå må noe gjøres, skriver NITO-advokat Kirsten Johansen Rydne.

Oljearbeider, illustrasjonsfoto: GettyImages

Flerbruksfartøy på norsk sokkel – arbeidsmiljøloven må gjelde alle

- Alle skal føle seg trygg og ha gode arbeidslivsordninger uansett jobb. Rapporten om flerbruksfartøy viser at partene har kommet nærmere hverandre i noen spørsmål, men det er fortsatt uenighet om hvilket regelverk som skal gjelde. NITO er bekymret for at arbeidere på flerbruksfartøy på norsk sokkel ikke er godt nok ivaretatt, og vil ha felles regelverk for alle på norsk sokkel.

Trond Markussen, styreleder i TU.

Moms digitale medier: - Regjeringen burde hatt en helhetlig løsning nå

- Regjeringen ser i denne omgang ikke ut til å gjennomføre sitt forslag om momsfritak på digitale medier som Stortinget har bedt om. Vi ser at regjeringen forsøker å lage et regelverk som skal tilpasses den digitale utviklingen, men vi skjønner ikke hvorfor det ikke gjennomføres fullt ut slik at også den digitale dybdepressen som publiserer hver dag kommer med, sier Trond Markussen, styreleder i Teknisk Ukeblad (TU) og president i NITO.

Viser 1 til 10 av 326