Gå til innhold

Aktuelle politikknyheter i en liste

Foto: Andøya Spaceport

Europas første spaceport bør ligge i Norge

Tirsdag 20. februar får næringsminister Torbjørn Røe Isaksen overrakt en søknad fra Andøya Space Center AS (ASC) der de ber om utvidelse av egenkapitalen på opptil 1 300 mill. kroner for etablering av oppskytningsbasen gjennom datterselskapet Andøya Spaceport AS (ASP).

Sommerjobb: En smak på arbeidslivet

Sommerjobb er en gylden mulighet til å tjene penger og få arbeidserfaring, og du bør begynne å søke allerede i løpet av årets første måneder. – Jeg anbefaler alle studenter å skaffe seg relevant sommerjobb, forteller Endre Lønne Hatlem, student ved NTNU.

Marit Jansen og Tobias Lynghaug

Unge digitale møter eldre analoge

Tobias Lynghaug og Marit Jansen møtes så ofte de kan. Hun leder Rådhusets forvaltningstjeneste, mens han er leder i NITO Studentene. Han lærer henne om digitalisering, hun gir ham gode ledelsestips.

Illustrasjonfoto GettyImage

Omorganisering av Statens vegvesen: Kritisk til prosessen

NITO er kritiske til at Statens vegvesen omorganiseres og fragmenteres, uten at man kjenner konsekvensene. Både faglige begrunnelser og økonomiske konsekvenser mangler, og regjeringen innrømmer selv at man ikke har vurdert disse sidene.

Martin Raczkowski, Paul Chaffey, Trond Markussen

Styrk politiet med mer ingeniørkompetanse

- Skal vi ha et mest mulig velfungerende politi i Norge, må det satses mye mer på bred og variert kompetanse. Betjentene i felten gjør en uvurderlig jobb, men vi må ha et langt større apparat på plass rundt dem, sier Martin Raczkowski, NITOs tillitsvalgte i Politiets IKT-tjenester.

Brynhild Asperud

Sammenslåing av sykehus i nord: - Tatt helt ut av det blå

I plattformen for den utvidede regjeringen framkommer det at Finnmarkssykehuset HF skal legges under Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Kort tid etter kom et forslag om dette på bordet i Helse Nord. Dette kom som lyn fra klar himmel for samtlige fagforeninger ved foretakene.

Bilde fra posterutstilling. Foto: Annette Larsen

Bioingeniør - del din kunnskap!

Det undersøkes, utvikles og forskes på laboratorier i hele landet, men er vi like flinke til å dele resultatene vi oppnår? På Bioingeniørkongressen i Tromsø har du en unik mulighet til å formidle arbeidet ditt. Det vil styrke og bevisstgjøre deg som bioingeniør, utvide nettverket ditt og gi arbeidsstedet ditt synlighet.

Viser 1 til 10 av 344