Detaljert program

Program NML mandag 24.april 2023
Program NML tirsdag 25.april 2023
Program NML onsdag 26.april 2023

Program digital deltakelse 24, - 26. april 2023.pdf

For å få en fremtidsrettet laboratoriedrift må bioingeniører, laboratorietester og laboratorieutstyr brukes på en god og hensiktsmessig måte. Framtidsteknologi og bærekraft vil derfor være en rød tråd i programmet og alle foredragsholderne vil utfordres til å ta temaet inn i sine foredrag.

Les mer om kongressens bærekraftprofil 

Nordisk sesjon

På kongressens nordiske sesjon (sesjon 1) vil forelesningene foregå på engelsk og temaer som utdanning, rekruttering, etikk, nyskaping og framtidstrender settes på dagsorden. Denne sesjonen vil streames for digitale deltakere. I de øvrige faglige sesjonene vil det i hovedsak foreleses på norsk. 

Workshops

NITOs nye etikkspill

NITO BFIs yrkesetisk råd vil besøke alle sesjoner i «etisk kvarter» og inviterer alle deltakere til å teste ut det nye etikkspillet i en egen workshop-arena. Det er satt opp tid mandag og onsdag i workshop-området for de som ønsker å bli kjent med spillet.

Actionplan for the future

Et helsevesen uten bioingeniører er en dystopi, men svenske prognoser og statisikk maler ett dystert bilde. Rektruttere og beholde bioingeniører er en utfordring både globalt og i Norden. Fagforeninger og interesseorganisasjoner har lenge forsøkt å få oppmerksomhet fra politikere om denne akutte situasjonen, men nå er det på tide at profesjonen hever stemmen. 

Bli med på workshoppen "Actionplan for the future" torsdag kl. 10.15 og bidra til å forandre utsiktene. -Forbundsledere fra Sverige, Anne Lindgren og Gabriella Lillesunde Larson, er vertskap. 

Til forelesere

Abstraktmal forelesere BIO2023