Hatlem jobber i rådgivning og tidligfase i Statsbygg, en avdeling som fungerer som en in house rådgiver for Statsbygg i utviklingsfasen i prosjekter. Her jobber han blant annet med arealplanlegging. I tillegg tar han en master i fysisk planlegging ved NTNU.

Relevant sommerjobb

Ifølge Hatlem søkte han sommerjobb i Statsbygg fordi de har mange spennende prosjekter i offentlig forvaltning.

- Det å få et innblikk i hvordan store statlige aktører jobber tror jeg kommer til å bli svært lærerikt i henhold til studier og videre fremtidsplaner. Dette blir en spennende sommer der jeg kan bidra i planprosjekter, samtidig som jeg får lære mer om Statsbygg og ulike byggeprosjekter. Jeg har for eksempel vært på befaring på Nasjonalmuseet, sier Hatlem.

Det var gjennom en bedriftspresentasjon om Statsbygg på NTNU som trigget Hatlem til å søke på summer internship i Statsbygg. Etter bedriftspresentasjonen tok han kontakt med foredragsholderen og fikk høre at bakgrunnen var veldig relevant.

Hatlem sendte så inn en søknad til internshipet, og i vår fikk han innkalling til førstegangsintervju. Han har følgende tips til studenter som skal på intervju:

  •  Les deg opp om bedriften du søker til og fortell hvorfor du vil jobbe hos dem.
  • Fortell konkret hva du kan bidra med i jobben. For eksempel dine ferdigheter og kunnskaper som kan settes i lys av kvalifikasjoner i jobbannonsen.
  •  Vær deg selv under intervjuet. Det er kanskje en klisje, men det lønner seg i det lange løp.

- NITO har gitt med god erfaring

Også Marius Kristoffer Henriksen er medlem av NITO Studentene. Henriksen har sommerjobb i Multiconsult, og har nettopp fullført bachelorgraden i ingeniørfag og bygg ved OsloMet. Fra høsten skal han ta en mastergrad i bygg og miljøteknikk ved NTNU.

Henriksen forteller at han har vært på en rekke kurs arrangert av NITO, blant annet jobbsøkerkurs og LinkedIn-kurs. Mye av det han har lært på kursene har han tatt med seg videre i jobbsøkingsprosessen.

ER DU MEDLEM? Meld deg inn i NITO Studentene her.

- Et sted jeg ønsker å jobbe etter studier

Henriksen har sommerjobb i konstruksjonsavdelingen i Multiconsult, der han skisserer og modulerer konstruksjoner til større bygninger. Dette er noe han ønsker å jobbe med i framtiden. 

På spørsmål om hva han tror er bakgrunnen for at han fikk sommerjobb i Multiconsult svarer Henriksen at han fikk gode tilbakemeldinger på jobbsøknaden. 

- Jobbsøknaden er veldig viktig fordi man må skille seg ut. Mitt tips er å ha en visuell søknad, ikke kun tekst og bilde i svart og hvitt, sier Henriksen. 

Hvordan så din jobbsøknad ut?

- Jeg hadde en bord øverst i søknaden og en egen kolonne med kontaktinformasjon og ikoner. I tillegg hadde alle overskriftene fargedetaljer slik at de ble naturlige blikkfang i teksten, legger han til. 

Les også: Nyutdannet og klar for arbeidslivet