Gå til innhold

Personvern på nito.no

For å gi en god brukeropplevelse bruker vi informasjonskapsler (cookies) på nito.no.

NITO registrerer personopplysninger om medlemmene for å kunne gi hjelp ved en evt. streik, konfliktberedskap, juridisk rådgivning og andre medlemsfordeler.

Opplysningene innhentes fra medlemmene selv eller deres tillitsvalgte, samt fra offentlige registre.

Hvorfor spør vi om personnummer?

NITO registrerer personnummer på våre medlemmer. Vi benytter personnummer for å sikre at medlemmene får skattefradrag for innbetalt kontingent.

I tillegg må NITO med over 80.000 medlemmer kunne skille medlemmer med samme navn og samme fødselsdato. 

NITO er underlagt taushetsplikt. NITO selger ikke personopplysninger til tredjepart.

Formidling av enkelte opplysninger til samarbeidspartnere kan skje i forbindelse med informasjon om medlemsfordeler.

Informasjonskapsler og analyseverktøy

NITO bruker ulike analyseverktøy og informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å sikre kvaliteten og brukeropplevelsen. 

Ved å besøke vårt nettsted samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsteder lagrer på din datamaskin. Da kan vi gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold og tjenester når du besøker nito.no. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

De er ikke et program og inneholder ikke virus.

Analyseverktøy og tredjepartsløsninger

  • Episerver (innlogging, personifisering av innhold)
  • Google Analytics (statistikk)
  • Facebook innsikt (annonser)
  • Siteimprove (statistikk, vedlikehold)
  • Task analytics (spørreundersøkelser)

I tillegg benyttes Google Tag Manager til å organisere og styre script som kjører på nettsiden.

Informasjonskapsler fra nito.no 

Episerver

Navn: Sessionid, webid
Behandlingsansvar: NITO

Session cookies brukes til å gjenkjenne deg og tilby en personlig tilpasset opplevelse på våre nettsider, som for eksempel når du logger inn på Min side, melder deg på et kurs eller skal melde deg inn i NITO.

Informasjonskapselen blir generert av Episerver og håndterer din brukerprofil hos oss så lenge du er logget på. Den forsvinner når du logger deg ut.

Google analytics

Navn: utma, utmb, utmc, utmz
Behandlingsansvar: NITO

  • utma brukes til å registrere hvor en besøkende på siden kommer fra
  • utmb måler antall besøk på de ulike sidene
  • utmc og utmz måler hvor lang tid du er inne på sidene

Disse brukes av Google Analytics for å registrere og analysere besøksstatistikk. Informasjonen som lagres i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om dine bevegelser på sidene.

Vi bruker statistikken til å forstå hvordan besøkende navigerer på nettstedet og for å forbedre og videreutvikle informasjon og tjenester. 

Facebook Pixel (se Facebooks cookie policy)

Behandlingsansvar: NITO og Facebook

Facebook Conversion Tracking Pixel brukes til å spore og forbedre vår markedsføring på Facebook. 

Les om annonser på Facebook og hvordan du kan justere dine personlige innstillinger. 

Siteimprove

Navn: nmstat, siteimproveses
Behandlingsansvar: NITO

Informasjonskapselene samler informasjon om bruk og benyttes for bedre vedlikehold av nettsidene. NITO får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, om skrivefeil og brutte lenker.

Task analytics

Navn: tmc
Behandlingsansvar: NITO

Dette er en spørreundersøkelse for å sjekke om brukerne finner det de leter etter på sidene våre. Når undersøkelsen er aktiv lagres denne cookien på maskinen din dersom du svarer, slik vet vi om du ønsker å delta i undersøkelsen eller ikke.

Behandlingsansvar

Med behandlingsansvar mener vi den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. NITO er behandlingsansvarlig for personopplysningene.

Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig.

Ved bruk av lønnskalkulatoren kan du oppgi egen lønn. NITO lagrer ikke denne informasjonen.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at en del sider ikke vil fungere optimalt dersom du ikke aksepterer cookies.

Krypterte lenker

I enkelte situasjoner benytter NITO elektronisk kommunikasjon, e-post/sms til medlemmer som inneholder en kryptert lenke med tilgang til egne opplysninger.

Å være medlem i en fagorganisasjon er sensitiv informasjon. Lenken er kryptert fordi den gir informasjon om at du er medlem i en fagorganisasjon. Opplysningene som du får tilgang til er ikke sensitive og kan for eksempel være knyttet til registrering av interesser, kurs eller lønnsopplysninger.

Fordi lenken kan avdekke medlemskap i fagforening, er den personlig og må ikke videresendes andre.

Ansvar ved feil, mangler og tilgjengelighet

NITO anser informasjonen på sine nettsider som pålitelige, men kan likevel ikke garantere at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig. NITO fraskriver seg således et hvert ansvar for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på sidene. NITO påtar seg heller ikke noe ansvar for det materiale som er utarbeidet eller publiseres av tredjepart selv om sidene våre inneholder lenker til andre nettsteder.

Personvernombud

Personvernombud for administrativ behandling av personopplysninger i NITO er advokatfullmektig/rådgiver Beate Sire Dagslet.

Personvernombudet kan nås via e-post:

Personvernombudet er en ordning i kraft av regelverket rundt personvern. NITOs personvernombud er godkjent av Datatilsynet.

Personvernombudet skal bistå den som er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger (behandlingsansvarlige) i arbeidet med å ivareta personvernet til alle medlemmer og ansatte.

Publisert: Sist oppdatert: